Diyarbakır’ın Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi’nde yaşayan 4 nüfuslu Büyüm ailesi, 7 aydır yoksullukla mücadele ediyor. Aile bireylerinden Nejla Büyüm, iki çocuğunun olduğunu, eşinin bir lokantada asgari ücretle çalıştığını ancak 7 ay önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle sakatlanmasıyla işsiz kaldığını ifade etti. Kalça kemiği kırılan eşine platin takıldığını söyleyen Büyüm, yoksullukla mücadele ettiklerini belirtti.

 Bir hafta önce kentte hızla yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalanan Büyüm, ailesiyle birlikte karantinaya alındığını dile getirdi. Karantinaya alınan aile bireyleri bir gelirleri olmadığı için zor günler yaşarken, Büyüm evinin penceresinden içinde bulundukları yoksulluğu anlattı.

 TEK GELİR 190 TL'LİK YARDIM

 2 çocuğu ve eşiyle bir haftadır karantinada olan Büyüm, Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2 ayda bir verdiği 190 TL dışında hiçbir gelirlerinin olmadığını, komşularının yardımıyla geçimi sağladığını kaydetti. 7 aydır komşularının yardımıyla evine yemek girdiğini ifade eden Büyüm, kronik hastalıklarının olduğunu, ekonomik anlamda zorlandığını, yoksul ailelerin 3 aylık yardım ücretleriyle geçimlerini sağlayamayacağını belirtti. Yaşadığı mahallede kendi ailesi gibi yoksul birçok ailenin olduğuna dikkat çeken Büyüm, geliri olmayan ailelere devletin yardım yapmasını talep etti. (MA)

Editör: TE Bilişim