Mensure AÇIK/ÖZEL

DİYARBAKIR - Pandemi süreciyle birlikte daha çok darbe alan küçük esnaf ayakta kalabilmek için büyük bir mücadele veriyor. İsyan bayraklarını çeken Diyarbakır’daki küçük esnaf daha çok küçüldüklerini belirttiler.

Diyarbakır’ın Merkez Sur İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nde 30 yıldır terzi esnaflığı yapan İsmail Tamer, küçük esnafın içinde olduğu zorlu süreci Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e değerlendirdi. Pandemiden önce de işlerinin iyi olmadığını belirten Tamer, “Pandemiden bu yana daha çok çöktük. Biz şuan çok kötü zorluklarla aile geçimimizi sağlıyoruz. Hiçbir giderimizi karşılayamıyoruz ve böyle giderse kepenk kapatacağım. 30 yıllık mesleğimi bırakıp ne işte çalışıp, nasıl geçineceğimi de bilmiyorum. Ben tek değil buradaki tüm esnaflar çok zor durumda” dedi.

Tamer konuşmasını şöyle sürdürdü:

“50 yaşındayım  30 yıldır terzi mesleği yapmaktayım. Pandemi bizleri o kadar olumsuz etkiledi ki özellikle bu sektörde çalışanlar iş yapamaz olduk. İnsan yüzüne bile hasret kaldık diyebilirim. Covid-19 virüsü çıktığından beri elimizde avucumuzda ne varsa esnaf olarak hepsini tükettik. Müşterilerimize bile çay ikramımız durdu. Birikim olarak bir şey kalmadı. Bu sektörde para kazanmak zaten zordu, böyle devam ederse kepenk kapatacağım. Hiçbir karım yok, giderlerimi de karşılayamıyorum.  İçinde olduğum durumu anlatmaya mecalim bile yok.”

Tamer, “Mesleğimi işimi unutur oldum, sabah nasıl geliyorsam akşam öyle de eve dönüyorum. 20 lira 30 lira ile evi geçindiremezsiniz, ne yapacağımı inanın bilmiyorum. Bir an önce bir çözüm üretilmesini talep ediyorum. Yetkililerime sesleniyorum mağduruz. Bizlere el atın” dedi.

Editör: TE Bilişim