Tarım ve Orman Bakanlığının Kulp ilçesindeki uygulamalı eğitim programına Tarım ve Orman Bakanlığı Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanı İslam Köse, İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ile Bakanlık ve İl Müdürlüğü teknik personeli katılım sağladı.

Eğitim programında konuşan Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet, “Biz bu işi Türkiye’nin 1 numarası olarak devam ettirmek istiyoruz. Onun için çabamızı devam ettiriyoruz ve hiç geri kalmayacağız. Biz bu 2 bin üreticinin 5 bin, 10 bine varmasını istiyoruz. Tek ipek iplik çeken fabrika burada. Yaygınlaşırsa belki daha uygun imkânlardan koza buluruz, kapasitemizi artırırız, tam kapasiteyle çalışma imkânla buluruz. Geçen sene başlatılan ipek böceği yapım evleri bu işin ana damarı. Üreticilerimiz gerçekten alana ihtiyaç duyuyorlar. Geçen sene burada 150’ye yakın proje çıkardık. Bakanlıktan 9 tanesi kabul gördü. Besleme evleri konusunda ilçemiz biraz pozitif ayrımcılığa tabi tutulursa biz çok memnun oluruz. Oralarda üreticilerimiz çok değerlendireceklerdir” dedi.

Uygulama eğitimi kapsamında katılımcılara; ipek böcekçiliğinde yumurta temini, bakım besleme, hastalıklar, koza hasadı konularında işletmelerde yerinde uygulamalı eğitimler verildi. Uygulama eğitimi, yapılan çalışmaların değerlendirilmesinin akabinde sertifika dağıtım töreni ile tamamlandı.

Editör: TE Bilişim