AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ordu Genişletilmiş Vilayet Müracaat Meclisi Toplantısı’nda yapmış olduğu konuşmada, sözkonusu yazıya göndermede bulunarak bir izahat yapmış oldu.

2023’ün Türkiye için “tam manasıyla kıymetli bir gelecek seçimi” olacağını söyleyen Kurtulmuş, “birilerinin Türkiye’nin bu süreçlerde yönetilemez bir ülke olmasını istediğini” lisana getirip şunları kaydetti:

“Birileri Türkiye’nin geriye dönmesini istiyor, birileri Türkiye’de yine eski periyodun tartışmalarının gündeme gelmesini istiyor. Hatta, hatta artık dışarıdan ısmarlama yazıların yazıldığı bir periyoda giriyoruz. Bugün okuduğumuz bir yazıda da artık ‘Türkiye’yi Sayın Tayyip Erdoğan yönetemeyecek kadar hastadır, onun için onun yerine diğeri birileri hazırlanmalıdır.’ suretiyle yazılar yayınlanmaya başladı. Evvel şunu söyleyeyim, Türkiye’yi artık kimin yöneteceğinin kararını içerideki bazı vesayet odakları veremeyeceği suretiyle dışarıdaki bazı vesayet odakları asla veremeyecek, Türkiye’ye taraf çizemeyeceklerdir.”

 “AKP’nin siyasal hareketinin Türkiye’deki en kıymetli başarılarından birinin demokratik istikametten asla vazgeçilmemesi bulunduğunu” öne devam eden Kurtulmuş, “İlerleme yolundan asla vazgeçmemesidir, Meclis açık olduğu sürece meşruiyet bütünüyle milletten devşirildiği sürece Türkiye’de AK Parti’nin sırtını yere getirecek, Türkiye’nin sırtını yere getirecek hiçbir güç yoktur ve olmayacak Tanrı’ın müsaadesiyle.” değerlendirmesinde bulunmuş oldu.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim