Düğün sezonuyla birlikte altın sektörü hareketlendi. Kuyumculardan ise 'sahte altına dikkat' uyarısı geldi. Kuyumcu esnafı çeyrek altın ve bileziğin yanı sıra bijuteri türü bileziklerin sahtesinin çok yaygın bir şekilde piyasada bulunduğuna dikkat çekti.

Bileziklerin ayarlarıyla oynandığını söyleyen kuyumcular, dolandırıcıların çeyrek altınların içine bakır koyduklarını ifade etti.

İnternetten altın alırken de dikkatli olmak gerekiyor. Kuyumculara göre en çok sahte altın bu yolla piyasaya sürülüyor. Kuyumcular, internetten ancak güvenilir yerlerden altın alınması gerektiğini söylüyor.

Sahte altının anlaşılması oldukça zor. “Üzerinde altın kaplama olduğu için taşa sürdüğümüz zamanda altın ayarı veriyor. Bunu bizim bile anlamamız zor” diyen kuyumcuların altın alacaklara uyarıları şöyle:

"İnternetten yapılacak alışverişlerde açıklama kısımlarını iyi okuyun. Gerçekten altın mı yoksa altın kaplama mı olduğuna iyi bakın. Ürünlerde ayar ve patentler yer alıyor.

Özellikle bunlara dikkat ederek altın alışverişi yapılırsa hem ne aldıklarını iyi bilirler hem de sahte ürün almamış olurlar."

İnternetten altın alışverişi ise örneğin çeyrek altında 50-60 lira gibi farklar için yapılıyor. Ancak farkında olunmadan alınan sahte altının bedeli ağır oluyor.

Kuyumcular, tanıdık yerden altın alınmasının da sahteciliğe karşı bir önlem olabileceğini belirtiyor. (duvar)

Editör: TE Bilişim