Milyonlarca öğrencinin daha iyi bir lise eğitimi almak için ter döktüğü Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’nin açıklanmasının ardından sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan Nesibe Aydın Diyarbakır Okulları öğrencisi Tuba Polat,  İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile buluştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Nesibe Aydın Okulları’na yaptığı ziyarette Diyarbakır’ın tek birincisi olan Tuba Polat ve %0,01’lik dilime giren okul öğrencileri Süeda Fidan ve Melce Yanık’ı tebrik ederek tablet hediye etti. 

Diyarbakır için Gurur Kaynağı
Nesibe Aydın Okullarına yaptığı ziyarette öğrencilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, yaptığı açıklamada; “Bu gururu şehrimize yaşatan Tuba Polat ve tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.  Öğrencilerimizin birinci olmasında emeği geçen kurucularımızın, okul idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin bu başarıda katkıları unutulmamalı. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Sadece Birinci Değil Toplu ve Yüksek Başarı
Açılmasının üzerinden iki yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen öğrencilerinin elde ettiği akademik, sportif ve sanatsal başarılarla da dikkat çeken Nesibe Aydın Diyarbakır Okulları 2021 LGS’ye de damgasını vurdu. Diyarbakır’ın tek LGS birincisini çıkarmasının yanında %1’lik dilimde 9, %5’lik dilimde 25 öğrencisi bulunan okulun Kurucuları M. Emin Avcı ve Aziz Adıgüzel yaptıkları açıklamada; “Dershanesiz eğitim modelinin mimarı, online eğitimin Türkiye’deki öncüsü olan Nesibe Aydın Okulları’nda önemli olan bir öğrencinin değil, tüm öğrencilerimizin başarısıdır. Bu sene olduğu gibi önümüzdeki senelerde de Toplu ve Yüksek Başarı geleneğimizi her sene devam ettireceğiz.” dedi. 

Ödül töreninde katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman İlge, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Akbaş ve Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak’ta öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.

Editör: TE Bilişim