DİSKİ tarafından hazırlanan projeyle Lice ve mahallerine 41 kilometre kanalizasyon şebekesi, 48 kilometre içme suyu şebeke hattı, 17,6 kilometre isale hattı döşenecek.

Proje kapsamında ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 700 ve 500 metreküplük 2 depo inşa edilecek.

Proje bedeli 64 milyon 500 bin lira

64 milyon 500 bin liraya mal olacak projeyle ilçenin 2050 yılına kadar içme suyu ve alt yapı sorunu ortadan kalkacak. Projenin tamamlanmasıyla ilçeye 24 saat kesintisiz içme suyu verilecek.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, projenin detaylarını görüşmek üzere Lice Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Cevdet Bakkal'ı makamında ziyaret etti.

Projenin yer tahsisinin yapıldığı müjdesini veren Tutşi, şunları kaydetti:

"Sayın Valimiz Münir Karaloğlu'nun talimatıyla Lice’de büyük bir projeyi hayata geçiyoruz. Lice ilçesi Atıksu Arıtma Tesisi yerini tespit ederek Milli Emlak’tan tahsis işlemini bitirdik. Proje aşamasının tamamlanmasıyla 2050 yılına kadar ilçenin atıksu sorununu çözecek olan tesisin inşaatına başlayacağız. Proje sayesinde ilçemizin altyapı sorunu tamamen çözüme kavuşacak, içme suyu ihtiyacı giderilecek. Lice'nin depo bakım onarımlarını, klor cihazı, ihata terfi hatlarının yenilenmesini bu sene DİSKİ'nin yatırım programına aldık.”

Editör: TE Bilişim