Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Van, Diyarbakır, Urfa ve Mardin'de yapılan ev baskınlarında çok sayıda Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS muhabiri gözaltına alındı.

Diyarbakır'da yapılan ev baskınlarında MA muhabiri Selman Güzelyüz ile JINNEWS muhabiri Habibe Eren ve Derya Ren gözaltına alındı. Ev aramalarında birçok kitaba el konuldu.

Derya Ren'in farklı bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

Mezopotamya Ajansı Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, İstanbul'da yapılan ev baskınında gözaltına alındı. Buradaki ev aramasında da birçok kitaba el konuldu. Yurtsever, ev aramasının ardından Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ANKARA

MA Ankara'da bürosuna baskın düzenlendi. Bürodaki aramalar sürüyor. Burada yapılan ev baskınlarında ise MA muhabiri Zemo Ağgöz gözaltına alındı. Ayrıca birçok eve daha baskın düzenlendiği ve aramaların devam ettiği öğrenildi.

VAN, URFA VE MARDİN

Van'da yapılan ev baskınında MA muhabiri Hakan Yalçın, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yapılan ev baskınında ise Öznur Değer gözaltına alındı.

Aynı soruşturma kapsamında Urfa'da da MA muhabirleri Emrullah Acar ile Ceylan Şahinli gözaltına alındı. (MA)

Editör: TE Bilişim