DİYARBAKIR - Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2021 asfalt sezonunda bin 100 km kırsal mahalle grup yolları ve mahalle yollarına sathi kaplama asfalt serecek.

Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalle yollarının zeminlerinde herhangi bir bozulma yaşanmaması için sathi kaplama asfalt serilecek yollarda altyapı çalışmalarının startını verdi.

17 ilçede yolların daha konforlu olması için sathi kaplama asfalt çalışmalarına Mayıs itibariyle başlayacak olan ekipler, bin 100 kilometre sathi kaplama asfaltın 550 kilometresini grup, 550 kilometresini ise mahalle yollarına serecek.

Mahalle grup yollarının genişliği 7 metreye çıkarılacak

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların seyahat güvenliklerini üst seviyeye taşımak için daha önce genişliği 5,5 metre olan grup mahalle yollarını 7 metreye çıkaracak.

2021’de kırsal mahallerde 224 kilometre stabilize yol inşa edecek ekipler, mahalle içi, engebeli olan ve kış aylarında zemini sürekli çökme riskiyle karşı karşıya kalan 7 kilometre yola parke döşeyecek.

Karaloğlu, Yenişehir ilçesine bağlı Kesikağaç, Güvercinlik ve Güzelköy mahallerinin 14 kilometre uzunluğunda 7 metre genişliğindeki grup mahalle yolunun altyapısının sağlamlaşması için başlatılan dolgu çalışmasını yerinde denetleyerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

39 bin metreküp dolgu yapılacak Kesikağaç, Güvercinlik ve Güzelköy grup mahalle yolunda altyapı çalışmaların tamamlanmasının ardından sathi kaplama asfalt serilerek yol vatandaşların hizmetine sunulacak.

Kırsal mahalle grup yolunda gerçekleşen denetime Karaloğlu’na Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter V. Ayhan Kardan, Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Göngür ve Daire Başkanları eşlik etti.

Editör: TE Bilişim