Sağlık-Sen 'Sağlıkta Şiddet Raporu'nu yayımladı. Buna göre mart ayında 38 sağlık çalışanı şiddete uğrarken saldrıganların 14'ü hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

Sağlık-Sen'in 'Sağlıkta Şiddet Raporu'na göre mart ayında 38 sağlık çalışanlarını şiddete uğradı. Rapora göre, 19 şiddet olayında 31 saldırganın 14’ü hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Gözaltına alınan 8 saldırgan serbest bırakılırken, 9 saldırgan tutuklandı.

Sağlık-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, mart ayında sağlık çalışanlarına yönelik meydana gelen şiddet olaylarında, şubat ayına göre azalma olduğu belirtildi. Şubat ayında 21 şiddet olayı yaşanmasına karşın mart ayında bu rakamın 19’a düştüğü kaydedilen açıklamada, “31 saldırgan tarafından gerçekleştirilen olaylarda, 38 sağlık çalışanı mağdur oldu. Ay boyunca yaşanan 19 şiddet olayının 18’ine hasta ve hasta yakınları neden olurken, 1’ine kendini bilmez kişiler sebebiyet verdi. Sağlıkta şiddetin en can yakıcı yanı ise olayların hasta ve hasta yakınları tarafından gerçekleştirilmesi. Mart ayında 19 şiddet vakasının 18’i hem sözlü hem fiili, 1’i sözlü olarak vuku buldu. Şiddet olaylarının en çok yaşandığı yer yine hastaneler oldu. 19 şiddet olayının 18’i hastanelerde vuku bulurken, 1’i aile sağlığı merkezinde yaşandı. Ay boyunca 19 güvenlik görevlisi, 14 doktor, 4 hemşire ve 1 diğer sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı. Mart ayı boyunca yaşanan şiddet vakalarına sebebiyet veren 31 saldırganın 14’ü hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Gözaltına alınan 8 saldırgan serbest bırakılırken, 9 saldırgan tutuklandı” denildi. (artıgerçek)

Editör: TE Bilişim