Yapıların  çökme tehlikesi yaşamasının yanı sıra zararlı alışkanlıkları bulunan gençlerin meskeni haline gelmesiyle de bölge halkı için risk oluşturduğunu anlatan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler için ivedilikle kararlar alarak hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır’da  yaklaşık  275 bin nüfusu barındıran eski Bağlar bölgesinde çarpık kentleşmenin yanı sıra çeşitli nedenlerle zamanla kullanılamaz hale gelerek çevredeki vatandaşlar için can ve mal riski oluşturacak seviyeye gelen eski yapılarla mücadelede belediyenin son üç yılda gösterdiği başarı bölgeye nefes aldırırken, önceki üç yıla göre de rekor başarıya imza atıldı.

2019 yılında belediyede yaşanan yönetim değişikliğinin ardında belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla oluşturulan Yapı Kontrol Ekipleri vatandaşlardan gelen taleplerin yanı sıra bölgede tespit çalışmaları gerçekleştirdi. Muhtarlarla da koordineli olarak çalışan belediye, hızlı bir şekilde encümen kararları alarak yıkımlar gerçekleştirdi.

1994-2019 yılları arasında belediyenin 25 yıllık tarihinde yıkımı gerçekleştirilen metruk yapı sayısı 76 olarak ifade edilirken, son üç yılda tam 401 yapı yıkılarak bölge halkı için güvenli hale getirildi.

Editör: TE Bilişim