Güneydoğu Ekspres- MGK toplantısında Hakurk'ta devam eden Pençe Harekatı'nın ele alındığı açıklandı. Doğu Akdeniz'deki gelişmelerinde gündeme geldiği aktarılan açıklamada, "Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuka uygun faaliyetlerine devam edeceğinin ve oldubittilere izin vermeyeceğinin altı çizilmiştir" denildi.

 
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapıldı. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Hakurk’ta süren Pençe Hareketı’nın ele alındığı aktarıldı.

 
Suriye hükümetinin, askeri harekatlarla İdlib mutabakatını ihlal ettiği belirtilen açıklamada, yaşananların Astana ruhunu zedelediği ifade edildi. Açıklamada, “İdlib gerginliği azaltma bölgesinde yeni bir insani krize ve kitlesel göçe engel olmak için ilgili ülkelerle temasların sürdürülüyor” denildi.

Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değinilen açıklamada, “Kıbrıs adası ve çevresinde son dönemde yaşanan gelişmeler ele alınmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini koruma kararlılığı bir kez daha teyit edilerek, bölgeye yönelik provokatif davranışlardan ve sorumsuz açıklamalardan kaçınılması gerektiği, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuka uygun faaliyetlerine devam edeceğinin ve oldubittilere izin vermeyeceğinin altı çizilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim