MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın feshedilmesinden bir gün sonra gözaltına alınarak “çocuğa yönelik nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanan eski MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp yargılandığı davadan beraat etti.

MHP Genel Merkezi, "Çocuğa cinsel istismar" iddiasıyla gözaltına alınmadan birkaç gün önce Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'i görevden almış, kentteki parti teşkilatını da kapatma kararı almıştı.

Cihan Kayaalp, hakkında hazırlanan iddianamede "zincirleme şekilde cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı ve cinsel taciz"  suçlamaları yöneltilmişti.

17 HAZİRAN'DA TUTUKLANMIŞTI 

17 Haziran'dan beri tutuklu bulunan Kayaalp, bugün çıkarıldığı mahkemece beraat etti.

Mağdur ailenin avukatları, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın gazeteci Nagehan Alçın'a verdiği söyleşideki sözleri nedeniyle tanık olarak dinlenmesini istediklerini ancak mahkemenin bu talebi iki kez reddettiğini söyledi. 

Semih Yalçın o söyleşi de "Farklı kaynaklardan yanıltılıyor da olabilirdik, o yüzden detaylı inceledik. İşin vahim boyutlarını anlayınca da tüm bu iddiaların emniyetimiz ve yargımız tarafından araştırılması için herhangi bir gölge şüphe kalmaması için il teşkilatını derhal feshetme kararı aldık" demişti. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim