Trabzon’un Şalpazarı İlçesi’nde şapka üretimi yapan Anadolu Şapkacılık adlı fabrikaya “Kürdistan şapkası” üretiliyor gerekçesiyle MHP’li Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve belediye ekipleri tarafından baskın yapıldığı öne sürüldü.

Irak’ta 10 Ekim’de gerçekleşecek seçim için gelen sipariş üzerine üretim yapılırken fabrikaya gelen Başkan Kurukız, üretimin ‘yasa dışı’ olduğunu ileri sürerek zabıtalara şapkaları toplattırdı.

Toplanan şapkalar yol ortasına atılarak yakıldı

Fabrika yetkililerince yapılan açıklamada da siparişlerin Irak’ta önümüzdeki günlerde gerçekleşecek seçimler için hazırlandığına değinilerek yasal koşullar içerisinde üretim yapıldığı açıklandı.

Başkan Refik Kurukız olayın ardından yaptığı açıklamada, “Burası Şalpazarı. Çepni Kültürümüzü, atalarımızın mirasını burada yaşatıyoruz. Burası öz be öz Türk Yurdudur. İlçemizde böyle bir hadisenin yaşanması tüm ilçe halkımız gibi beni de derinden üzmüştür. Belediyemiz olaya anında müdahale yaparak şapkaları imha etmiştir” dedi.

Kurukız: Biz Türk milletiyiz

Haber 61’de yer alan habere göre Kurukız, şu ifadeleri kullandı:

İlçemizde tekstil imalatı yapan firmanın bu amblem ve renkleri taşıyan üretim yapması üzerine biz de kayıtsız kalamadık. Biz Türk Milletiyiz. Ülkemizi bölmek isteyenlerin amblemleri Şalpazarı İlçesinde üretilemez. Türk Milliyetçisi olarak bunların burada üretilmesine burada müsaade edemeyiz. PKK örgütüne hizmet edecek olan amblemin burada üretilmesi bizi üzdü. Şehitlerimizin bize emanet ettiği bu vatan topraklarında hainlere hizmet edecek bir ürünü burada yaptırmayız. Son damla kanımıza kadar mücadele edeceğiz.

Firma yetkilisi: Yetkililerden ivedilikle yardım bekliyorum

Konuyla ilgili daha sonra firma yetkilisi Ömer Özdemir de bir açıklama yayımladı.

Günebakış gazetesinde yer alan açıklamaya göre Özdemir olayı şöyle anlattı:

Bu üretim hem bölgemizde yaşayan bizimle çalışan vatandaşlarımıza iş olanağı sunmakta hem de devletimize döviz girdisi olarak fayda sağlamaktadır. Bu olay özelinde bizler bölgede çok zor durumda kalmış ve hatta bu nahoş olay yaşanırken bölge halkı tarafından linç girişimine bile maruz kalabilirdik. Can güvenliğimiz dahi olmayabilirdi. Şu anda bile bu durumdayız. Bu bölgenin namuslu şerefli ve vatansever bir evladı olarak bu yanlışın derhal doğruyla buluşabilmesi için yetkililerden ivedilikle yardım bekler, bu nahoş olayın biran önce doğruyla buluşmasını talep etmekteyim.

Editör: TE Bilişim