DİYARBAKIR - Maneviyatlı İlkeli Liyakatli Sendikalar Konfederasyonu(MİL-SEN),Başkanı Mücahit Çelik, Mil-Sen Konfederasyonu Başkan Vekili Celaleddin Gül, Mil-Sen Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şimşek ve Başkan Yardımcısı Abdullah Karadeniz,Batman-Diyarbakır-Mardin ve Şanlıurfa'da teşkilatlanma, kamu-kurum ve kuruluşları çalışanları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Ziyarette Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile de bir araya gelindi.

MİL-SENDiyarbakır İl Başkanı Şimşek,kamu çalışanlarının başta ekonomik, sosyal ve özlük hakları ile ilgili bir çok problemlerinin olduğunu, enflasyonun karşısında kamu çalışanının aldığı ücretin çok düşük kaldığını söyledi. Şimşek, kamu çalışanlarına verilecek zam ve enflasyon artışının yanında seyyanen zam yapılması gerektiğini, memurlara da tıpkı emekliler ve kamu işçileri gibi ikramiye verilmesi gerektiğini belirtti.

PİYASAYI CANLANDIRACAKLAR

4/B li Personellere Kadro verilmesini talep ettiklerini de dile getiren Şimşek,“Devletimizin bütün bunları yapabilecek güçte olduğunu, kamu çalışanına verilecek zammın ekonomiye yük değil tam tersine can suyu olduğunu çünkü memurun alacağı para ile piyasaya canlılık getirerek esnafımıza da katkı sağlayacağını” belirtti.

Şimşek,“Ülkemizin her tarafında olduğu gibi konfederasyonumuzun bölgemizde de hızla teşkilatlandığını belirterek, yapacağımız çalışmalara katkı sağlamak hakkın ve hakikatın yanında emek mücadelesi vermek isteyen kamu çalışanı sendikamızın her kademesinde görev almaya davet ediyorum. Bizimle emek mücadelesinde beraber hareket etmek isteyen kamu çalışanlarımızın 0533 777 3514 TLF numarası irtibata geçebilirler” dedi.

Editör: TE Bilişim