Diyarbakır’da 20 Eylül 1992’de öldürülen Musa Anter’in katledilmesine dair açılan davanın 35’inciduruşması, Ankara 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Musa Anter’in oğlu Dicle Anter hazır bulundu. 15Eylül'e ertelenen davanın, zaman aşımına uğramasına sadece 3 ay kaldı. Zaman aşımı süresinin dolmasıyla, dava Eylül ayındarafa kaldırılmış olacak.

 İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Hafıza Merkezi temsilcileri, de yaptıkları açıklamada yargı makamlarını, hakikati ortaya çıkarma yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırdıklarını belirtti.

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, davadaki zaman aşımını tanımadıklarını ifade ederek, “Bizler hakikati ve adaleti aramaya devam edeceğiz. Adalet mücadelemiz sürecek” dedi.

Dicle Anter de davada etkin bir soruşturma süreci yürütülmediğine dikkati çekti. Davanın başından beri ifadesi alınmayan Abdülkadir Aygan’ın İsveç’te olduğunu ifade eden Anter, şimdiye kadar alınacak bir ifadenin davanın seyrini çok değiştirebileceğine değindi. Son olarak zaman aşımının bu davada söz konusu olamayacağını söyleyen Anter, sözlerini “Bu tür davalarda zaman aşımı insanlık suçudur” vurgusuyla bitirdi. (M.A)

Editör: TE Bilişim