Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti. Asiltürk'ün koronavirüs aşısı olmayı ve maske takmayı reddettiği iddia edilmişti.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İstanbul’da rahatsızlanarak 13 Eylül’de ambulans uçakla İstanbul’dan Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığından tedavi gören Asiltürk, bugün 86 yaşında yaşamını yitirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabından haberi duyurarak "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vefat eden Oğuzhan Asiltürk için Ankara Şehir Hastanesi'ne ziyarette bulundu. Koca şunları söyledi:

"İnançlı ve samimi biriydi. koroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanılarıyla takip ediliyordu. Sabah 9'da kardiyak arrest sonrası yaşamını yitirdi."

Asiltürk'ün aşı olmadığı ile ilgili sorulara Koca "Bu konuda bir takım bilgileri hasta yakınlarının rızası olmadan söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim." cevabı verdi.

Siyasi partilerden taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında "Vefat haberini aldığımız siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, çok kıymetli ağabeyimiz Sayın Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını kaybetmesi nedeniyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu telefonla arayarak başsağlığı dileklerini ilettiği öğrenildi.

Çok sayıda siyasetçi taziye mesajlarını sosyal medyada yayınladı:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabından haberi duyurarak "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "Çok değerli siyaset adamı, kıymetli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk bekâ âlemine irtihal etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Türk devlet ve siyaset hayatının muhterem isimlerinden birisi olan, aynı zamanda Milli Görüş’ün kurucularından ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Sayın Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük bir üzüntü duyduğumu bilhassa ifade etmek isterim."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Saadet Partisi'nin kurucularından değerli siyasetçi ve devlet insanlarımızdan Oğuzhan Asiltürk'e Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum." (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim