Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Başalan Mahallesi’nde 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez, 21 Ocak akşamı kaybolmuştu. Aynı mahallede metruk bir evde ağır yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Muhammed’in öldürülmesine ilişkin 6 akrabası gözaltına alınmış, ifadeleri alınan kişilerin tamamı serbest bırakılmıştı. Muhammed’in öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında çocuğun halası Hüsnügül Taş, halasının oğulları E.T. ve Ö.F.T., B.T., S.O. ile çocuğun dayısı Veysi Taş, jandarma tarafından yeniden gözaltına alınmıştı. E.T., Ö.F.T. ve B.T. savcılık işlemleri ardından serbest bırakılırken, Veysi Taş, Hüsnügül Taş ve S.O. isimli çocuk ise sevk edildikleri hakimlikte 14 Mart 2020 tarihinde tutuklanmıştı.

 Bunun üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hüsnügül Taş ve Veysi Taş hakkında, “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürülmek” ve “çocuğu kasten öldürmek” suçlarından iddianame hazırladı.

 Hazırlanan iddianame Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken davanın üç duruşması görüldü. Görülen son duruşmada 3 sanık tahliye edildi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim