Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet yürüten Odabaşı Makine Fabrikası, bir ilke imza atarak bir itfaiye aracını kısmen de olsa üretimini gerçekleştirdi. Motor, elektronik aksamı dışındaki bütün parçaları Diyarbakır'da üretilen ilk itfaiye aracı, siparişi veren Diyarbakır Organize Sanayi Bölge Başkanlığı'na törenle teslim edildi.

Diyarbakır OSB 1. etapta faaliyet yürüten Odabaşı Makine Fabrikası, bir ilke imza attı. Diyarbakır ve bölge genelinde ilk kez bir itfaiye aracının üretimini gerçekleştirdi. İtfaiye aracının motor ve elektronik aksamı dışındaki bütün parçaları Odabaşı Makine Fabrikası'nda üretilerek monte edildi. Uzman mühendislerin Odabaşı Makine tecrübesiyle birleştiği itfaiye aracı, dün düzenlenen bir törenle Diyarbakır OSB'ye teslim edildi. Törene, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, yönetim kurulu üyeleri, Odabaşı Makine Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Odabaşı, Başkan Yardımcıları; Ömer Odabaşı ve Lamih Odabaşı ile Genel Müdür Ayşe Odabaşı, aracın yapımında görev alan mühendisler ve çalışanlar ile aracı teslim almaya gelen OSB personeli hazır bulundu.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan'ın şoför koltuğuna oturarak bizzat denediği itfaiye aracının diğer üst aksamlarını da Odabaşı Makine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lamih Odabaşı tek tek kontrol ederek denedi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, OSB müdürlüğüne acil olarak ihtiyaç gördükleri itfaiye aracını dışarıdan almak yerine kendi firmalarından birine yaptırmaya karar verdiklerini belirterek, "Bizler yeni yönetim olarak itfaiye aracını bir firmamızın üretmesini istedik. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte Odabaşı Makine yönetici ve uzman ekibiyle yaptığımız görüşmelerde bu aracı yapabileceklerini bize bildirdiler. Biz de bunu kabul ederek süreci başlattık. Bugün ilk kez bir itfaiye aracı üretiminin yapılmasına yönetim kurulu olarak çok sevindik. Bu ilk oldu ama biliyorum ki artık son olmayacak. Bunun devamı gelecek. Sanayicilerimize hayırlı olsun" dedi.

Haklı bir gurur yaşıyorlar

Odabaşı Makine Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Odabaşı da, ilk araç üretimini başarmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, "Allaha çok şükür. Odabaşı Makine olarak; Diyarbakır ve bölgede ilk olan itfaiye aracının üretimini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Odabaşı Makine olarak, önümüze büyük hedefler koyduk. Araç üretimi bunlardan biriydi. Kentimize bölgemize ağır sanayi anlamında büyük yatırımlar düşünüyoruz. Yatırımlarla birlikte istihdam sayısı da artacak. Evlerine aş, ekmek götüren insan sayısı arttıkça da hem kentimiz hem de ülkemiz kalkınacak" diye konuştu.

Odabaşı Makine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lamih Odabaşı da, araç siparişi veren OSB Yönetim Kurulu'na teşekkür ederek, "Böyle bir aracın yapılma talebi, OSB yönetiminden geldi. Bizimle ve teknik ekibimizle yaptıkları görüşmeler sonunda bu aracın yapılması talebinde bulundular. Uzman ekibimizle birlikte günlerce süren proje ve fizibilite çalışmaları sonrasında itfaiye aracının yapımına başladık. Allah’ıma çok şükür ki bugün aracı kusursuz olarak teslim ettik. Firma olarak bizim için gurur verici bir olay. Çünkü bölgemizde ve Diyarbakır'da bu ilk oldu. Yeni itfaiye ve başka araçların üretimi için altyapımız hazır. Taleplerin gelmesi halinde yeni araçlar üretebileceğiz" dedi.

Odabaşı Makine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Odabaşı da, iş makineleri konusunda özellikle Diyarbakır ve bölgedeki kurumların artık batıya gitmelerine gerek kalmadığını belirterek, "Artık kısa süre içerisinde istedikleri modelde iş makineleri ve itfaiye gibi araçları üretebileceğiz. Bütün aksamlarını değil ama bizim için çok önemli olan aracın burada monte edilerek üretilmesi. Ayrıca servis hizmeti de çok yakınlarında olacağı için alıcı kurumlara büyük kolaylıklar sağlanacak. Zira batıdan alınan araçların arızalanması durumunda servis hizmeti hem pahalı, hem de zaman alıyordu. Ama bizim yapacağımız araçlarda anında müdahale edilerek arızanın kısa süre içerisinde ve masrafsız olmadan bakım ve onarım yapılacak" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim