AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın ile yönetim kurulu üyelerinin Vali Münir Karaloğlu’nu ziyareti sırasında yaşanan arama krizine ilişkin Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan açıklama yaptı. Bozan, AK Parti İl Başkanı’nın diğer siyasi partilerin İl Başkan ve heyetlerine de benzer bir uygulama olursa aynı tepkiyi göstermesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan yazılı açıklama yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın ile yönetim kurulu üyelerinin Vali Münir Karaloğlu’nu ziyareti sırasında yaşanan arama krizini değerlendiren Bozan, “Siyasi partilerin İl Başkanları ve beraberindeki heyetler, herhangi bir Devlet kurumunu ziyaret ettiğinde siyasi teamüllere uygun ve nazik karşılanmaları lazım. AK Parti İl Başkanı ve heyetinin,  “Biz iktidar partisiyiz devletin her kademesinde farklı karşılanmak istiyoruz” gibi bir düşünceye sahip iseler bunu da doğru olmadığını ifade etmek istiyorum” dedi.

Bozan Valiliğin herkese uyguladığı kuralları uyguladığını söyleyerek:

“Valilik makamı, iktidarın değil devleti temsil ediyor. Dolayısıyla bütün siyasi Partilere eşit mesafede olması, bütün siyasi partilerin İl Başkanları ve beraberindeki heyetlerine aynı protokolü uygulaması gerekir. Bu ziyarette Valilik herkese uyguladığı kuralları eşit vatandaş düşüncesiyle uygulamışsa saygı duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Bozan, AK Parti İl Başkanının diğer siyasi partilerin İl Başkan ve heyetlerine de benzer bir uygulama olursa aynı tepkiyi göstermesi gerektiğini söyledi.

Tam kapama

Tam kapanma sürecine de değinen Bozanşunları söyledi:

“Hepimizin bildiği gibi, 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arası tam kapama olacak. Gerekli hatta geç kalmış bir karar diyebiliriz. Tam kapama yapmasına yapalım, 3-4-5 hafta ne kadar gerekiyorsa. İyi güzelde, içeriye tıktığınız insanlara hangi ekonomik destek paketini hazırladınız? Henüz bir açıklama yapılmış değil. Günlük yevmiye ile geçimini yapanlar, işsizler, dar gelirliler, fakir guruba ve esnaf ne yiyecek? Kirasını, elektriğini, suyunu doğalgazını nasıl ödeyecek?  Ne yazık ki iktidarın buna vereceği bir cevabını göremiyoruz. Esnafa destek ile ilgili kendilerinin bir hazırlığı görülmediği gibi, Meclise verilen “Esnafa destek önergesi” AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Acil destek

Esnaf için verilmesi gereken destek paketi için Bozan şu önerilerde bulundu:

“1- Esnaflarımız, haksız rekabete karşı korunmalıdır.

2- Küçük esnafımızı korumak ve destek olmak için, zincir marketler bu süreçte kapatılmalı, bu mümkün değilse ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapan reyonlarının veya bunların bulunduğu katların sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde satışa kapatılmalı, yalnızca gıda maddelerinin satışına izin verilmelidir.

3- Zincir marketler hafta sonları kapatılmalıdır.

4- Kapalı olan esnafın, Nisan ve Mayıs ayı kredi kartı, senet, çekleri en az üç ay faizsiz ertelenmelidir.

5- Destek kapsamında tüm Vergi-SGK, stopaj ödemeleri, elektrik, su ve doğalgaz fatura ödemlerin silinmelidir.

6- Esnaf ve şirketlere mali yardım ve kira yardımının desteği kolaylaştırılmış bir şekilde verilmelidir.

7- Esnaf ve şirketlerin, vergi ile ilgili tüm beyan, bildirim ve ödemelerinin Aralık 2021 tarihine kadar ertelenmelidir.

8- İktidar acil olmayan tüm yatırımları durdurmalı, israf ve savurganlığa, bir kişiye 3-5 maaş verme politikasına son verip bu kaynakları vatandaşa kullanmalıdır.”

Emekli ikramiyesine komik zam

Emekli ikramiyesine yapılan zammın komik olduğunu söyleyen Bozan, “Emeklinin ikramiyesine 100 TL komik zam ödeyecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim