HABER MERKEZİ

İş insan Ramazan Ava, Yazar ve Şair Devran Sinanoğlu’nun yürüttüğü “Sağlıklı bir gelecek için kitap okumalı ve okutmalıyız” projesi kapsamında Diyarbakır’da 100. köy okulu kütüphanesine sponsor olma sözünü verdi. Aynı zamanda projenin ana sponsorluğunu da yapan Ava, şuana kadar 23 bin 780 kitap ve 1027 kırtasiye malzeme (çanta, defter, kalem, silgi vb) desteğinde bulundu. Bu tür toplumsal projelerde yer almaya ve halka hizmet etmeye devam edeceğini vurguladı.

İş İnsanı Ramazan Ava gazetemize verdiği demeçte sorularımızı şöyle cevapladı:

Kendinizden bahseder misiniz?

“1979 yılında Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde doğdum. 2005 yılında Avalar İnşaat ve Madencilik Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptım.  Ardından aile şirketinde farklı makamlarda yer aldım. 2015 yılında Güneydoğu Girişimci İş Adamları Derneği (GÜNEYDOĞU GİAD) Yönetim Kurulu üyeliğini yaptım. Şuan da Kayapınar Akaryakıt-Turizim ve Sanayi Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktayım.

Diyarbakır'da tanınan ve sevilen bir aileyiz. Halkımızın bize göstermiş olduğu bu sevgiden ötürü çok teşekkür ederiz. Şehrimiz için, çocuklarımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Kayapınar'ın yerlisiyiz. Kayapınar'da ilk belediye başkanlığını bizim ailemiz yaptı. Bu da insanımızın bize göstermiş olduğu teveccühün en güzel kanıtlarından biridir.

Diyarbakır'da 100 köy okul kütüphanelerine kitap yardımına nasıl dahil oldunuz?

Haziran ayıydı. Birgün yazarımız Devran yanıma geldi. Çocuklar için kitap aldığını,  ona eşlik etmemi istedi. Onunla beraber Beşpınar Orta okuluna gittik. Kütüphanede kitapları raflara yerleştirirken, çocukların pencereden bizi izlediklerini gördüm. Mutluydular "bize kitap getirmişler" diyip gülüyorlardı. Onları o şekilde gördüğümde çocuklarımı hatırladım. Çocuklarıma yaptıklarımı onlara da yapmak istedim. O gün Devran'ın başlatmış olduğu "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız" projesine dahil oldum. Bu mutluluğu yaşamama vesile olduğu içinde Devran kardeşime teşekkür ediyorum.

Bugün kadar kaç kütüphaneye yardımda bulundunuz ve hedefiniz kaç kütüphanene yardımcı olmaktır?

Şuana kadar 85 okulumuzun kütüphane ihtiyacını karşıladık. Projemizin hedefi 100 köy okulu, bende son okulumuzun ihtiyacını karşılamak için yani 100. Kütüphanemize kadar sponsor olmaya devam edeceğim.

Bugüne kadar kaç kitap yardımında bulundunuz ?

Bugün itibariyle 85 okulumuzun kütüphane ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık. Benim bağışladığım kitap sayısı 23 bin 780 ve 1027 kırtasiye malzemesini (çanta, defter, kalem, silgi vs ) çocuklarımıza dağıttık. Proje kapsamında çalışmalarımız devam ediyor.100. kütüphanemiz içinde sponsor benim şuanda masa, perde, kitaplık vb. ne gerekiyorsa elimizden gelenini yapacağız.Projemize yakışır bir final yapacağız.Buradan sizin aracılığınızla hemşerilerime seslenip bu tür topluma, insanlığa en önemlisi çocuklarımızın geleceğine katkı sağlayacak farkındalık projelerinde katkıda bulunmaları için çağrıda bulunuyorum.

 Yazar Devran Sinanoğlu'nun çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Yazar Devran Sinanoğlu topluma karşı duyarlı bir yazardır. Memleket sevdalısıdır. Toplumun derdiyle dertlenen, insanlara yardım eden, kimin ne ihtiyacı varsa onlara yardımcı olan engin yürekli bir insandır.

Kalemi güçlü bir yazardır. Özellikle de çocuklara karşı duyarlı olması bir baba olarak beni duygulandırıyor.

Toplumumuz için gerek yazdığı kitaplarla, gerekse projeleriyle katkıda bulunan düşünce insanıdır. Yaptığı çalışmalarla gittiğimiz yerlerde sevilip, saygı gören biridir.

Bundan sonra devran Sinanoğlu ile birlikte yeni projelerde yer alacak mısınız?

Evet. Devran hangi projeyi aktive ederse gücüm ve zamanımın el verdiği sürece onun yanındayım.

Devran'nın yaptığı çalışmalar topluma yönelik olduğu için insanlara faydası var. Bizde toplumumuza, şehrimize faydalı olmak, insanımıza hizmet etmek için çabalıyoruz. Derdimiz çocuklarımız için daha güzel, daha yaşanılabilir bir memleket, bir ülke inşa etmektedir. Bunun içinde elimizden geleni memleketimiz için, insanımızın faydası için, çocuklarımızın geleceği için yapacağız. Devran da bu güzellikleri yapmamıza vesile oluyor. Ona da buradan teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim