Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, her ay ilgiyle takip edilen, içeriğinde dinletiler, söyleşi, sohbet, tiyatro, eğitici kukla gösterileri ve sergilerin olduğu çevrimiçi etkinliklerini, Ramazan ayına özel olarak uyarlayarak “Niyet Ettik Ramazana” programını hazırladı.

Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan Hacivat ile Karagöz oyununa yer verilen etkinliklerde izleyicilerin neşeli dakikalar geçirmesini sağlanması amaçlanıyor.

“Peygamberimizin Arkadaşları” programı Ramazan ayı boyunca her gün 12:00’da izleyiciyle buluşacak.

Farklı konular ve katılımcıların yer alacağı “Huzur Dersleri” vatandaşları, İslami anlamda bilgilendirecek.

Kadir Gecesi ve Mevlid-i Nebi haftasını özel program

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı,Mevlid-i Nebi Haftası ve Kadir Gecesine özel etkinlik programları gerçekleştirecek.

Diyarbakır’da Ramazan’a has güzelliklerden biri olan ilk defa oruç tutan çocukları ödüllendirerek sevindirme geleneği bağlamında Oruç Teknesi programı ilk defa oruç tutan 6 - 10 yaş arası çocukları ağırlayacak.

Büyükşehir Belediyesi, “Niyet Ettik Ramazan’a Ramazan Ayı 2021 Etkinlik Takvimi”nde “İslam İnancı” ve “Nokta” adlı fotoğraf sergileri düzenleyecek.

Vatandaşlar, fotoğraf sergileri “İslam İnancı”nı13 -26 Nisan, “Nokta”yı ise 27 Nisan - 12 Mayıs tarihleri arasında www.diyarbakirsergi.com adresi üzerinden ziyaret edebilecek.

Ramazan’da müzik dinletilerini tasavvuf ve ilahi müziğe ayıran Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 17 konser etkinliğine yer verecek.

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı etkinliklerinde “Ziyaret Sofrası” ve “En Büyük Haber” tiyatro oyunlarını izleyicinin beğenisine sunacak.

Salgın koşulları nedeniyle alınan tedbirlere binaen ‘Oruç Teknesi’ etkinliği dışındaki bütün programlar Büyükşehir Belediyesi’nin, resmi YouTube kanalı, Instagram, Twitter ve Facebbok hesaplarından yayınlanacak.

Editör: TE Bilişim