HABER/ Fuat BULUT

Diyarbakır’ın Hani Belediyesi ile daha önce “Kardeş Belediye Protokolü” imzalayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçede modern hayvan pazarı kurulması için düğmeye bastı. Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, “Samsun’dan Diyarbakır’a, Hani’ye uzanan kardeşlik köprüsü, bugünlerde en çok arzu ettiğimiz bir olaydır. Bizim için maddiyat değil maneviyat önemlidir. Kıymetli Başkanımız Sayın Mustafa Demir’e göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyorum” dedi.

Hani Belediyesi’nin hazırladığı projeye göre ilçede 12 bin 110 metrekarelik alan üzerinde hayvan pazarı kurulacak. Projede, 8,5 metrekarelik karantina ahırı, 15 metrekarelik yem deposu, 25 metrekarelik gübre depolama alanı, 72 metrekarelik su deposu, 108 metrekarelik foseptik, 60 metrekarelik dezenfeksiyon havuzu, 1493 metrekarelik badok binası, 91 metrekarelik adak satış binası, 25 metrekarelik güvenlik ve kontrol binası, 204 metrekarelik idari bina ve 697 metrekarelik otopark alanı bulunuyor.

Mustafa Demir: İlçe ekonomisi canlanacak

İlçenin temel geçim kaynaklarından biri olan hayvancılığa büyük bir ivme kazandıracak olan projenin yapımını Samsun Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Projeye ilişkin hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kardeş şehrimiz Diyarbakır’ın yanında olup, ilçeye çok şık ve modern bir canlı hayvan pazarı yapacağız. Projenin yaşam bulmasıyla ilçe ekonomisi de canlanacaktır. Hani ilçesi devletimizin yaptığı yatırımlar sayesinde giderek büyüyor ve gelişiyor. Biz de kardeş şehrimiz Diyarbakır'ın yanında olup, ilçeye çok şık ve modern bir canlı hayvan pazarı yapacağız. Çünkü hayvancılıkla uğraşılan ilçenin hayvan pazarı olmaması düşünülemez. İnşallah ihale sürecinin ardından proje start alacak" dedi.

İbrahim Lale: Kardeşlik Köprüsü’nün pekişmesi temel arzumuz

Hani Belediyesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında daha önce “kardeş belediye” protokolü imzaladıklarını ifade eden Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, “Samsun’dan Diyarbakır’a, Hani’ye uzanan kardeşlik köprüsü, bugünlerde en çok arzu ettiğimiz bir olaydır. Bizim için maddiyat değil maneviyat önemlidir. Kıymetli Başkanımız Sayın Mustafa Demir’e göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyorum. İlçemizin kalkınması için hazırladığımız onlarca projelere hükümetimizin, yerelde de temsilcilerinin göstermiş olduğu pozitif yaklaşımlar sevindiricidir. Hayvan Pazarı Projesi de bunlardan biridir. Yakın zamanda yapılacak ihale sonrası Hayvan Pazarımızı en kısa sürede ilçemize kazandıracağız. Bölgemizin temel geçim kaynaklarından biri hayvancılıktır. Projemizin hayat bulmasıyla sektör ivme kazanacaktır, hayvancılık daha da gelişecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim