HDP öncülüğünde, Abdullah Öcalan’a uygulanan görüş yasağını protesto etmek amacıyla, İstanbul Kadıköy'de pazar günü yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermedi.

Polisin müdahalesine karşı direnen kitle içerisinde DBP Milletvekili Salihe Aydeniz’in bir polise tokat attığı iddia edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunun TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmalı ve gereken ceza verilmelidir" dedi.

Aydeniz'in yaptığının “çirkin bir hareket” olduğunu belirten Şentop, "Bir haddini bilmezlik. Bir milletvekili tarafından yapılması çok vahim. Bu hareket asla müsamahayla karşılanmamalıdır" diye konuştu.

Erdoğan ve Bozdağ da dokunulmazlığa dikkat çekmişti

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerinde Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydeniz hakkında, “terörist bozuntusu” ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dünkü konuşmasında Aydeniz'i hedef alarak, "Ben inanıyorum ki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi övme, güvenlik güçlerine hakaret etme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde muhakkak ödeteceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bir TV kanalına yaptığı açıklamada, "Milletvekilliği sıfatını taşıyan birisinin yapacağı bir eylem değildir. Bu, ancak terörist olan birinin yapacağı bir eylemdir. Polise saldırmak ne demek, tokat atmak ne demek? Bu hainliğin, alçaklığın, haddini ve kendini bilmezliğin farklı bir ifadesidir" dedi.

Bozğdağ, "Fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderildikten sonra da eminim TBMM Karma Komisyonu ve Genel Kurul bu haddini ve kendini bilmez, milletvekili demeye dilim varmıyor ama, maalesef o sıfatı elinde bulunan kişi hakkında gerekli anayasal iş ve işlemleri yapacaklardır” diye konuştu.

DBP: Eş Genel Başkanımız hedef gösteriliyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ise Süleyman Soylu'nun açıklamasından sonra "Eş Genel Başkanlarımızın katıldığı Kadıköy’deki basın açıklamasına saldıran, vekillere ve halkımıza işkence yapan kolluğu bizzat yönlendiren Suç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Soylu işlediği suçu gizlemek için Eş Genel Başkanımızı hedef göstermektedir. Hesap vereceksin!" şeklinde açıklama yapmıştı.

(Kaynak: RUDAW)

Editör: TE Bilişim