HABER MERKEZİ - Yarım asırdır su mücadelesi veren Diyarbakır’ın merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Serap Güzeli Köyü sakinleri seslerini duyurabilmek adına CHP, DEVA, Gelecek, İyi Parti ve Saadet Partisi Diyarbakır il başkanları tarafından kentin sorunları ve çözüm önerileri istişare kuruluna da başvurarak sesini duyurmak istedi. 
Ancak başkanlardan oluşan kurul kamuoyu oluşturmasına rağmen DİSKİ’den ve yetkililerden bir açıklama gelmemesi üzerine, başkanlar adına Serap Güzeli Köyü’nün su sıkıntısı konulu dilekçeyi Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır İl başkanı Avukat Cihan Ülsen verdi. 
Bir aydan fazladır CHP, DEVA, Gelecek, İyi Parti ve Saadet partisi il başkanlarının da yer aldığı bir heyet ile Serap Güzeli köyünü ziyaret ettiklerini, orada yaşayan vatandaşların yarım asırdır su sıkıntısı yaşadıklarını ve sorunu kamuoyu ile paylaştıklarını, ancak yetkililerden bir cevap alamadıkları için adı geçen il parti başkanları adına dilekçeyi DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne sunduklarını belirten DEVA Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, “Uzaya çıkacağız naralar atan iktidarın merkeze 10 kilometre uzaklıktaki 400 haneli bir köyün susuz olması kabul edilemez” dedi.
Ülsen, şunları söyledi:
“Yarım yüzyıldan uzun süredir içme suyuna kavuşmayı bekleyen Serap Güzeli köylülerini daha önce ziyaret etmiştik. Sorunları konusunda diğer siyasi parti il başkanı arkadaşlarımızla bir kamoyu oluşturmuştuk. Ancak şimdiye kadar yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi. Bizde 5 siyasi parti il başkanları olarak ortak bir kararla Diyarbakır Su Ve Kanalizasyon (DİSKİ) Genel Müdürlüğüne bilgi almak adına dilekçe ile başvurmayı kararlaştırdık. Başkanlar adına dilekçeyi ben DİSKİ'ye veriyorum” diye belirtti.

Editör: TE Bilişim