Haber: İhsan YILMAZ

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve Yeşil Liste heyeti, Silvan'da OSB çalışmaları sona doğru gelindiğini belirterek, Lisanslı Depocular, tekstili fabrikaları, çarşı esnafına ziyaret yapıldı.

Diyarbakır’da 21 bin üyesi bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 16 Meslek Komitesi için 54 kişiden oluşacak Meclis Üyeliği için 2 Ekim 2022 tarihinde sandık başına gidecek.

Yeşil Liste’ye Silvan’da yoğun ilgi

DTSO seçimleri için Yeşil Liste’den adaylığını açıklayan mevcut Başkan Mehmet Kaya, DTSO Başkan Yardımcısı Ercan Tayınmak, Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Korkmaz, Meclis Üyesi Selahattin Yıldırım ve Meslek Komite Başkanlarıyla Silvan’da büyük ilgi gösterildi.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcıları ve Yeşil Liste heyeti Silvan'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlçedeki birçok Tekstil fabrikasına ziyarette bulunan Yeşil Liste heyeti, Tekstil Fabrikaları,  Esnaf ve Sanatkârlar Odası,  İlçe merkezinde birçok esnafa ziyaretlerde bulundu. Yeşil Liste heyeti ardından gazetemize yeni döneme dair hedefledikleri çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Silvan OSB çalışmaları tamamlandı

Geride bıraktıkları 4 yıllık görev süresince kentin yatırım altyapısındaki eksikliklerin giderilmesine odaklandıklarını ifade eden Kaya, 4 yılda kentte Tekstil OSB, Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi gibi önemli adımları gerçekleştirdiklerini belirtti. Bismil’de OSB için yer tespiti çalışmaları devam ediyor. Ergani’de ise OSB çalışmaları için yer tespitinde bulunduklarını ifade eden Kaya, şunları söyledi: “Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (DESOB) ile birlikte KSS yapımlarını başlatacağız. Silvan OSB son çalışmalara gelindi. Silvan İlçesi hazineye ait 279 hektarlık bir alanda “Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas OSB” kurulması için çalışmalarımız son aşamaya gelindi. Silvan OSB Proje çalışmaları en kısa zamanda hazırlanıp altyapı çalışmaları için kazma vurmaya başlayacağız” dedi.

Silvan Turizm Merkezi Konumunda

Tarihi Silvan ilçemizin bulunan Dünyaya eşi benzeri olmayan Dünyada dolgu sistemiyle yapılmış tek kale şehri özelliğinin yanı sıra Tarihi Malabadi Köprüsü, 300 odada oluşan haşini mağaraları, kırık minare, Selahaddin’i Eyyubi camisi, tarihi konak ve tarihi Silvan Evleri ile birçok medeniyete beşiklik etmiş bir turizm cennetidir. Bu tarihi ilçemizi turizme kazandırmak için çalışmalar başlatılmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim