DİYARBAKIR -Yüzde 80 görme engelline rağmen baba okul durağında simit ve maske satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Emeğiyle ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Aydın Yılmaz’ın tek arzusu simitlerini taze tutabilecek ve satışını arttıracak bir simit arabası satın alabilmekti.

Kadayıf ve baklava ustalığı yaparken 8 yıl önce diyabet (şeker) hastalığına yakalanan Yılmaz, hayatını felç eden bu rahatsızlıktan dolayı aynı zamanda yüzde 80 görme engelli. Yaşadığı dramatik sağlık koşullarına rağmen kimseye muhtaç olmak istemeyen Yılmaz, geçimini simit satarak sağlamaya çalışıyor.

Bir gözü görmeyen, diğer gözü de ancak yüzde 20 görebilen 53 yaşındaki Aydın Yılmaz’ın hayali, yağışlı günlerde olumsuz etkilenmemek ve daha hijyen koşullarda simitlerini koruyabilmek için seyyar simit aracına sahip olmaktı.

Maddi imkansızlıklardan dolayı istediği arabayı alamayan Yılmaz’ın talebini Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu yerine getirdi. Beyoğlu, Koşuyolu semtinde ziyaret ettiği Yılmaz’a moral verip mücadelesini takdir ederek gerekli desteği sağlayacaklarının sözü verdi. Beyoğlu’nun verdiği talimatla modern görünümlü araba şehir dışından temin edilerek kendisine hediye edildi.

Başkan Beyoğlu,”Lideri Recep Tayyip Erdoğan olan bir devletin  ve davanın erleri hiçbir vatandaşını çaresiz bırakmaz. Bu kardeşimizin takdire şayan ekmek kazanma mücadelesine destek olmak istedik” ifadelerini kullandı.

Arabayı teslim alan Yılmaz, yaşama tutunma mücadelesine anlamlı destek sağlayan Beyoğlu’na teşekkür etti. Yılmaz,” Sabah erken saatten akşama kadar durakta simit satıyorum , soğuk ve yağışlı günlerde 14-15, sıcak havalarda ise 30-40 simit ve bir miktar maske satabiliyorum. Simit arabam olmadığı için simitler çabuk  kuruyor. Tepsi üzerinde sattığım simitlere de fazla rağbet olmuyor. Seyyar simit aracına ihtiyacım vardı ama param olmadığı için alamıyordum. Bağlar Belediye Başkanımızı burada görünce önce şaşırdım, sonra çok mutlu oldum. Durumum hakkında bilgi alarak gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi. Allah razı olsun kendisinden kısa sürede arabayı temin ederek ulaştırdı. Şu an çok mutluyum. En azından daha güzel koşullarda iş yapma imkanım oldu. Böyle merhametli ve duyarlı yöneticilerin olması çok güzel. Başkan bey yaşadığım diğer sıkıntılar için de destek olma sözü verdi. İyi ki böyle güzel yürekli insanlar var” dedi.

Editör: TE Bilişim