Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması Kanunu’nun Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından su borcu olanlar için başlatılan yapılandırma kampanyasına müracaatlar devam ediyor.

Son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021 olan yapılandırmadan 30 Nisan 2021 ve öncesine ait borcu olan aboneler borçlarını 18 aya kadar taksitlendirebilecek.

Resmi tatilde ve hafta sonu vezneler açık

DİSKİ, ödeme noktalarında yoğunluk oluşmaması için personel sayısını arttırarak hafta sonuna denk gelen 28-29 Ağustos ile resmi tatilin olduğu 30 Ağustos’ta vatandaşların işlemlerini rahat yapabilmesi için merkezde ve ilçelerde bulunan vezneleri açık tutarak hizmet sunmaya devam edecek.

Vatandaşlar, borç yapılandırması müracaatlarını ALO 185 ve DİSKİ web sitesi üzerinden de yapabilecek.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, geçtiğimiz Aralık ayında yapılandırmadan 22 bin 376 abonenin faydalanarak 29 milyon 500 bin lira borcu taksitlendirildiğini, bu kampanyadan ise 9 bin 120 abonenin 7 milyon 809 bin lira borcu taksitlendirilerek toplam 37 milyon 309 bin lira borcun yapılandırıldığını söyledi.

Yasa kapsamına giren borcun 108 milyon lira olduğunu belirten Tutşi, borcu olan vatandaşların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini ifade etti.

Tutşi, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız kadar DİSKİ için de bu yapılandırma önem taşıyor. Geçmiş borç defterlerini kapatıp yeni yatırımları hayata geçirmek istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim