Haber/İhsan YILMAZ

Geçtiğimiz günlerde Silvan Malabadi Sulama Birliği'ne ait sulama kanalının su tutmak için kullanılan 50 demir kapısı ile mazgal ve metal aksamları çalındı. Malabadi Sulama birliği tarafında yapılan çalışmalar neticesinde sulama kanallarındaki eksiklikler giderilerek çiftçilere su verilmeye başlanıldı.

20 Nisan Salı günü itibariyle Batman Barajından Batman, Diyarbakır’ın Silvan ve Bismil Ovalarındaki sulama kanallarından tarım arazilerine su verilmeye başlandı. Batman Barajından yaklaşık toplam 160 bin dekar alan sulanabilecek. 

Malabadi Sulama Birliği Başkanı Oktay Kılıç, "Geçtiğimiz günlerde Silvan Malabadi Sulama Birliğimize ait sulama kanalının su tutmak için kullanılan 50 demir kapısı ile mazgal ve metal aksamları çalındı. Kısa bir sürede eksikliklerimizi tamamlayarak bugün itibariyle çiftçilerimize su vermeye başladık. Batman, Diyarbakır’ın Silvan ve Bismil ilçelerini kapsayan tarım arazileri sulama sezonu bu yıl 20 Nisan itibariyle başladı. Doluluk oranı yüzde 80’lerde olan Batman Barajı yağışların yeterli olması ile sorunsuz bir sulama dönemine başlamış bulunmaktayız. Çiftçilerimizin kendi sulama tesisi olan sulama kanallarımıza sahip çıkmalarını ayrıca sulama kanalına girmenin tehlikeli olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim