Haber / Fuat Bulut

SunExpress Genel Müdürü Max Kownatzki, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan ve Çalışma ekibi,  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ev sahipliğinde kentteki Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi.

SunExpress Diyarbakır merkezli uçuşlar yapmasıyla ilgili yapılan toplantıda konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır'ın en önemli ticaret, turizm ve kültür merkezi olduğunu ve dolayısıyla Diyarbakır’da hem yurtiçine hem yurtdışına olan ulaşım ağının artırılmasının büyün önem taşıdığını söyledi.

DTSO Başkanı Kaya: Diyarbakır daha modern bir yapıya sahip

Kaya, “İstanbul, Ankara, Bursa, Bodrum gibi yurtiçi seferlerinin yanı sıra Berlin, Paris, Erbil gibi yurtdışı seferlerinin başlatılması büyük kentimizin ekonomik gelişimi yanı sıra SunExpress içinde önemli bir ticari kazanç olacaktır. Diyarbakır çok yakın çevresindeki illerden rahatlıkla yolcu alabilecek bir konumdadır. Diyarbakır’a inecek bir yolcu maksimum 2 saat içerisinden bölgedeki birçok turistik mekanları ziyaret edip, kısa sürede bölgedeki kültür, inanç ve arkeolojik kazı alanlarını da ziyaret edebilirler. Gerek yurtiçi gerekse de yurtdışı ticari iş gezileri Diyarbakır merkezli olarak yapılabilecek bir durumdadır. Diyarbakır Havalimanı bu anlamda birçok yurtiçi ve yurtdışındaki havalimanlarından çok daha modern bir altyapıya sahiptir. Sunexpres’in Diyarbakır merkezli yapacağı yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar için ihtiyaç duyulacak destekleri Sivil Toplum Kuruluşları olarak karşılamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kownatski: Diyarbakır bizler için önemli bir kent

Daha sonra konuşan SunExpress Genel Müdürü Max Kownatzki, Diyarbakır’da bulunmaktan büyük bir keyif aldıklarını ifade ederek, “Burası birçok anlamda merkezi bir nokta. Sunexpres havayolu olarak hızla büyüyen bir firmayız. Diyarbakır’dan Antalya, İzmir Düsseldorf Hannover, Frankfurt, Stuttgart gibi kentlere haftada 31 uçak seferi düzenlemekteyiz. Diyarbakır bizler için önemli bir kent. Bölgenin zengin kültürel mirası ve bir o kadar da turizm potansiyeli var. Bizler bu bölgedeki potansiyeli çok daha iyi bir şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Diyarbakır’ın daha iyi tanıtılması durumunda bu bölgeye çok daha fazla sayıda turistik seyahatler olabilir. Kısa vadede Amsterdam, Kopenhag, Brüksel, Stockholm, Viyana ve Dubai’yi yeni uçuş noktalarını hedefliyoruz” diye konuştu.

Toplantıya STK’lar da katıldı

 DTSO yapılan toplantıya, Diyarbakır Temsilcisi İbrahim Mete Yağlı, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, DTSO Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Nevin İl, DESOB Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Pekkolay, OSB Başkan V. Felat Gökdemir, DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, DİMDER Başkanı Aziz Elaldı, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mücahit Ceylan,  Diyarbakır Otelciler Derneği Başkanı Veysi Kaya, SunExpress Genel Müdürü Max Kownatzki, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, Ticaret Direktörü Peter Glade, Türkiye Grup Satış Müdürü Ece Şenev, Kurumsal İletişim Müdürü Dicle Atalay, Ofis Grup Müdürü Tobias Bracht, Office Müdürü  Rebeca Busch ve Anadolu Bölge Satış Müdürü Altuğ Özpekin katıldı.

Editör: TE Bilişim