Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) de aralarında bulunduğu Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) 20 Temmuz 2015'te yapılan Suruç katliamının yıldönümünde Ankara’ya adalet talebiyle düzenleyeceği yürüyüşe ilişkin Yenişehir ilçesindeki Hazal Park’ta basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları üyesi Ayşe Esmer, 6 yıl önce 20 Temmuz günü Suruç’ta katledilen arkadaşları için adalet mücadelesi yürüttüklerini belirterek, bölge kentlerinde asker ve polisler tarafından kaybedilen başta Gülistan Doku olmak üzere İpek Er, Yeldana Kaharman gibi birçok kadın için de mücadele verdiklerini dile getirdi.

 551 gündür kaybedilen Gülistan Doku için sürdürdükleri adalet mücadelesinde büyüttükleri sesi yine Şenyaşar ailesi, Roboski, Amed, Suruç ve Ankara katliamları için büyüttüklerini ifade eden Esmer, “Biliyoruz ki bu topraklara barış ve özgürlük katliamların, faili meçhullerin, kayıpların aydınlatılması ve sorumlularının yargılanması ile gelecektir. Suruç, Ankara ve Gülistan Doku başta olmak üzere katliamların, kaybedilmelerin aydınlatılması ise mahkeme salonlarında değil, adalet mücadelesinin sokakta büyütülmesi ile gerçekleşecektir. Bu yüzden bugün bizimle olan, farklı kentlerde, sokakta, mahkeme salonlarında, adliye önlerinde adalet mücadelesini büyüten herkesten güç aldığımızı ve onlara güç kattığımızı bilerek yola çıkıyoruz. Tüm bu nedenlerle Gülistan Doku Adalet Komisyonları olarak Ankara’daki adalet buluşmasına doğru yola çıkıyoruz. Sesimizi adalet talebinde bulunan bütün kesimler ile birleştiriyoruz” dedi.

Katliamlara rağmen barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmediklerini vurgulayan HDP Milletvekili Semra Güzel ise, “33 düş yolcusunun hayallerini yarım bırakmayacağız” dedi. (M.A)

Editör: TE Bilişim