Öldürülen Diyarbakır Barosu'nun eski başkanı Tahir Elçi cinayetine ilişkin açılan davanın duruşması 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma, mahkeme başkanının salonu terk etmesine sahne oldu.

Avukat Neşet Giresun, mahkeme başkanına "Eğer yargı tarihinize, çocuğunuza bir hikaye bırakmak istiyorsanız, Tahir Elçi dosyasında gereğini yapın" diye çağrıda bulundu. Mahkeme başkanı kızarak, "Benim çocuğumu karıştıramazsınız" dedi. Avukatlar, hakimin azarlar tarzdaki konuşmasına tepki göstererek alkışladı. Mahkeme başkanı bunun üzerine de "Böyle yargılama olmaz" diyerek salonu terk etti. Ardından mahkeme üyeleri ve savcı da salondan çıktı.

Avukat Mehmet Emin Aktar, "Tahir Elçi cinayeti davasında mahkeme heyeti, taleplerimiz karşısında zorda kalınca duruşma salonunu terk etti" dedi.

Daha sonra Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren’in mahkeme başkanı ve heyetiyle yaptığı 1 saatlik görüşmenin ardından duruşmaya yeniden devam etme kararı alındı.

Mahkeme TÜBİTAK raporunun beklenilmesine, katılma taleplerinin reddine, mülkiye raporunun ses ve görüntü kayıtlarının celbine, olay görüntülerinin kesik olduğu hususu nedeniyle araştırma taleplerinin reddine karar vererek duruşmayı 5 Temmuz 2023 tarihine erteledi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim