28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi cinayetinin üzerinden 7 yıl geçti.

Elçi’nin ölüm yıldönümü dolayısıyla Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Birçok ilin baro başkanı da açıklamaya katıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tahir Elçi’nin ölümünün 7’nci yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı. HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüleri Nuray Özdoğan ve Serhat Eren imzasıyla yapılan “Tahir Elçi’yi öldürenler Türkiye’ye karşı kötülük koalisyonu olarak varlığını sürdürüyor” başlıklı açıklamada, özetle şunlar kaydedildi:

Tahir Elçi’nin öldürüldüğü süreç, Türkiye’nin içerisine sürüklendiği karanlık ve kaotik sürecin de başladığı bir süreç olmuştur. Tahir Elçi’yi katleden güçler ile bu güçleri koruyan, aklayan ve arkasında duran siyasi irade ve yargı mekanizması Türkiye halkına karşı bir kötülük koalisyonu olarak bugün de varlığını sürdürmektedir.

Sevgili Tahir Elçi’yi rahmetle anıyoruz. Hayatının son anına kadar hukuk, adalet ve insan hakları mücadelesi vermiş olan Elçi’nin bıraktığı mirasın takipçisi olarak hukuk ve adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Başta Tahir Elçi cinayeti olmak üzere benzer siyasi cinayetlerdeki katillerin, azmettiricilerin ve sorumluların peşini bırakmayacak, hukuki ve siyasi mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim