Celal KUZU

Diyarbakır’dan 18 ülkeye oluklu mukavva ihracatı yapan Yeşil Ambalaj Fabrikası  Covid-19 bulaşıcı hastalıklardan korunmak için tüm Fabrika çalışanlarının aşılanması için çalışmalar başlattı.

Yaklaşık 250 çalışanı bulunan fabrikada aşı yapmaktan endişelenen personellere yönelik Dr Muhammet Asena ve Dr Hakan Akelma tarafından  bilgilendirme yapıldı.

Yapılan Bilgilendirme öncesi açıklama yapan  Yeşil Ambalaj Genel Müdürü Hasan Yeşil; Coronavirus salgınından dolayı bir çok yakınını kaybettiğini belirterek, "aşı olmamak büyük bir vebaldir. Yakınlarımız ve sevdiklerimizi kaybetmek istemiyorsak zamanında aşımızı yapmalıyız" dedi.

Genel müdür Yeşil, işletmede çalışan personellerin Covid-19 aşısı olmak istemediğini ve bu konuda endişelerinin olduğunu anlatarak, "Bu personellerimizi aşıya teşvik etmek ve  aşı olmamanın yaratacağı problemleri  anlatmak, bu konuda duymuş oldukları endişeleri bire bir hekimlerimiz ile  paylaşmaları için " Tedirgin Olma Aşı Ol"çalışması düzenledik. Organize Sanayi Bölgemizde tüm işletmelerimizin  Personellerini aşı yaptırmaları için mutlaka ikna etmesi gerektiğine inanıyorum. Aşı olarak kendimizi ve sevdiklerimizi korumalıyız."şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Gaziyaşargil Araştırma Hastanesi Eski Başhekimi Dr. Muhammet Asena, aşı sonrasında hem yatan hasta hem de ölüm oranlarında ciddi düşüş yaşandığını, aşının normal sayılacak yan etkileri olsa da olumlu yönlerinin çok daha fazla olduğunu bu sebeple herkesin aşı olması gerektiğini belirtti.

Doç. Dr. Hakan Akelma ise, ağır covid dönemini birebir yaşadığını ve genç yaşlı fark etmeksizin bu virüsten dolayı herkesin tehdit altında olduğunu belirterek aşı yapılması gerektiğini dile getirdi. Personellerden gelen birçok soruyu yanıtlayan Akelma, aynı aileden aşı yapan ve yapmayan vakalar arasında aşı yaptırmış olanların hastalığı çok daha rahat atlattığını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde aşı oranlarının düşük olmasının nedenlerin başında, Kısırlık yapma iddiasının tamamiyle asılsız olduğunu belirten Doç. Dr. Hakan Akelma, aşıdan başka hiç bir çarenin olmadığını ve aşı teknolojisi hakkında yeterli bilgi sahibi olmamaktan kaynaklandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim