Türk Hava Yolları (THY) yolcuların bagaj haklarının kaldırıldığını ve bagaj için ekstra ücret talep edecek. THY tarafından yapılan açıklamada, yolcuların bagaj taşıma haklarının kaldırıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilmişiti.

Kısa Dalga’da yer alan habere göre; THY'nin bu açıklamasına rağmen, yolcuların bagaj haklarının kaldırıldığı ve bagaj için ekstra ücret talep edildiği belirtiliyor.

‘GİDERAYAK PARA LAZIM ARKADAŞLARA’

Eski AK Parti milletvekili Turhan Çömez, sosyal medya hesabından bagaj için alınan ekstra ücret için THY'ye tepki gösterdi.

Çömez'in paylaşımı şöyle:

"THY yeni bir uygulamaya geçmiş, artık size otomatik bagaj hakkı vermiyor.

Dikkatinizi çekecek şekilde bir uyarı da yapmıyor.

Alana gelince anlıyorsunuz başınıza gelenleri.

23 kg lık bir valiz için bugün 4500 TL ödedim.

E giderayak para lazım tabi arkadaşlara"

THY'NİN AÇIKLAMASI: BAGAJSIZ SEYAHAT SEÇENEĞİ DE BULUNUYOR

Türk Hava Yolları, yolcuların bagaj haklarının kaldırıldığına dair iddialar için açıklama yaptı.

THY'den yapılan açıklama şöyle:

"THY olarak uçuş bileti sınıflarımızı misafirlerimizin beklenti ve taleplerini analiz ederek tasarlıyor ve uçuşlarımız için esnek seyahat teklifleri sunuyoruz. Bu kapsamda, iç hat uçuşlarımızın tamamında ve tüm sınıflarda misafirlerimize (en az 15 kg) bagaj hakkı tanınırken bazı yurt dışı uçuşlarımızın ekonomi sınıfında bagajsız seyahat seçeneği de bulunmaktadır. Yalnızca kabin bagajı içeren bu seçenek ülkelere göre değişkenlik göstermektedir. Bazı haber mecralarında yayınlanan 'Türk Hava Yolları bagaj haklarını kaldırdı' başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız." (artıgerçek)

Editör: TE Bilişim