DİYARBAKIR - Meteoroloji hava durumu raporuna göre, yurt genelinde etkili olan sağanak yağışın 5 gün daha süreceği ve yağışlarla birlikte 2-6 derece sıcaklıkların da düşeceği bildirildi. Ayrıca toz aşınımı da yurdu etkileyeceği uyarısı yapıldı. Diyarbakır’da, da önceki gün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlar nedeniyle cadde ve yollar sularla kaplandı, trafikte bazı noktalarda tıkanmalar yaşandı. Fırtına nedeniyle bazı yerlerde elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Bağlar ilçesinde de bir sitenin çatısına da yıldırım düştü. 

Yağışlar sırasında Merkez Bağlar İlçesi Orhan Doğan Caddesi Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Kardelen 1 Sitesi’nin çatısına yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi nedeniyle site sakinleri korku dolu anlar yaşadı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Can kaybının yaşanmadığı yıldırım düşmesinde binanın üst kısmı hasar gördü.

Diyarbakır’ın kırsal Hazro ilçesinde de etkili olan fırtınada bir badem ağacını kökünden söktü. Sökülen badem ağacı yeni ekilen fidelerin üzerine devrildi. Ağacın devrilmesinin ardından sabah uyanan vatandaş, bahçesinde güvenlik önlemi alarak düşen ağacı budayarak bahçeden çıkardı. Ağaç düşerken bahçede kimsenin olmaması bir yaralanmanın önüne geçti.

Bahçe sahibi Ahmet Yurtsever, "Fırtınadan dolayı sabah kalktığımda bu kocaman badem ağacı devrilmişti. Allah beterinden korusun, herhangi bir yaralanma olmadı. Allah'a şükürler olsun, Allah beterinden korusun" dedi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Kadyan köyünde ise yaylada yıldırım düşmesi sonucunda en az 40 keçi ölürken, Irak’ın Başkenti Bağdat’tan gelen kum fırtınası Hakkari merkez ve ilçelerini etkisi altına aldı. Fırtına nedeniyle gökyüzünde devasa toz bulutları oluştu. Toz bulutları nedeniyle görüş mesafesi düştü. Ara ara yağan çamurlu yağmur ise yurttaşları olumsuz etkiledi.

Editör: TE Bilişim