Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon ve Ulaşım Daire Başkanlığının, salgın nedeniyle ilan edilen 17 günlük tam kapanma sürecinde Seyrantepe Köprülü Kavşağı’nda azalan trafik yoğunluğunu fırsata çevirerek başlattığı kavşak düzenleme çalışması sürüyor.

Çalışmalar kapsamında, Seyrantepe Köprülü Kavşağı’nın hemzemin kısmındaki yoğun araç trafiğini hafifletmek ve hızlı bir akış sağlanmak amacıyla dönel kavşak kaldırılmaya başlandı.

Dönel kavşağın kaldırılması ve yapılacak yeni düzenlemelerle araçlar kendine ayrılmış şeritlerden kavşağı hızlı bir şekilde geçecek, trafik yoğunluğu oluşmayacak.

Ahmet Arif Caddesi’nde çalışmalar sürüyor

Ekipler, Ahmet Arif Caddesi’nin, Elazığ Bulvarına bağlandığı noktada kavşak yapımı ve Dicle Kent Kavşağı ile tren yolu arasındaki asfalt yenileme çalışmalarını tamamladı.

Caddenin Elazığ Bulvarı’na bağlandığı noktada orta refüjün kapalı olması nedeniyle verimli kullanılamayan yol, yeni düzenlemeyle Seyrantepe ve Mahabad Bulvarının yükünü hafifletecek.

Seyrantepe Köprülü Kavşağında ve Ahmet Arif Caddesindeki çalışmalar tam kapanma kısıtlaması süresinde bitirilmesi hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim