DİYARBAKIR - E-dönüşüm pazarında yetkilendirildiği 2013 yılından bu yana Türkiye’nin 55 ilinde Başvuru Merkezleri ile hizmet veren Türkkep ,e-dönüşüm hizmetlerine yönelik hizmet kalitesini yansıtacak, geleceğin iş alanında karlı bir yatırım yapmak isteyen yeni Başvuru Merkezleri ile büyüyor.

Türkkep e-dönüşüm alanındaki ürünlerin kullanım oranlarının düşük olduğu Diyarbakır ve çevresinde Türkkep Başvuru Merkezi sayısını artırmayı hedefliyor. Mevcut ağında Diyarbakır’da 1 Başvuru Merkezi olan Türkkep, 3 yeni merkez daha açmayı hedefliyor.

Gelecek dijital hayatta şekilleniyor. Paranın bile dijitalleştiği günümüzde iş yaşamı da hızla dijitalleşiyor. Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmenin yoğunlaşması ile yeni fırsatlar ve iş kolları oluşuyor ya da geleneksel iş süreçleri hızla bu alana doğru evriliyor.

Girişimcilere kapılarını açıyor

Özellikle pandemi ile birlikte çalışma hayatının şekil değiştirmesi iş süreçleri ve işleyişi de değiştirdi. Tüm hizmet ve ürünlere telefon, tablet ve bilgisayarlarla her yerden ve hızla ulaşılması, insanların kolaylıkla mobilize olabilmesi, evden çalışma hayatı ve işlerin daha çok dijital ortamlardan yürütülmesi ile şirketlerde için e-dönüşüm zorunlulukla birlikte hız kazandı. E-Dönüşümünü tamamlayan şirketlerin de ticari ve partner ilişkilerinde bu sürece uyum sağlayan şirketleri tercih etmesi ile pazar hızla büyümeye başladı.

E-dönüşüm pazarında yetkilendirildiği 2013 yılından bu yana e-dönüşüm hizmetlerine yönelik hizmet kalitesi, güvenilirliği, çözüm odaklı yaklaşımı ve ihtiyaç temelinde geliştirdiği hizmetler ile sektörün en güçlü oyuncusu Türkkep, pandemide sektörün yüzde 25 büyümesiyle birlikte başvuru merkezi yapılanmasını güçlendirmek için kolları sıvadı. Türkiye’nin her noktasında kazan kazan yaklaşımı ile başvuru merkezleri yapılanmasını güçlendirerek en doğru hizmeti en hızlı şekilde sunmayı amaçlayan Türkkep, işini büyütmek ya da hızla büyüyen sektöre yatırım yapmak isteyen girişimcilere kapılarını açıyor.

Yüzde 30’a varan kar marjı ile kazançlı yatırım.

Toplamda 170 başvuru merkezi ile Türkiye’nin hemen her ilinde hizmet veren Türkkep, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), e-Yazışma, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Defter ve e-Saklama hizmetlerini kurumsal ve bireysel müşterilerine yetkili hizmet sağlayıcısı olarak tek noktadan sunuyor. Ayrıca e-İmza, e-Defter, KEP Mutabakat çözümleri,  KEP İK ve entegrasyon hizmetleri ile de kurumsal ya da bireysel müşterilerine uçtan uca katma değerli çözümler ve hizmetler sağlıyor.

Türkkep, tarıma dayalı ekonomisi ile Türkiye’nin önemli şehirleri arasında yer alan Diyarbakır’da Başvuru Merkezi sayısını artırmayı hedefliyor. Düşük maliyet yüksek kar marjı ile Türkkep Başvuru Merkezi açmak için belirlenen kriterlerin başında bilişim, muhasebe çözümleri, telekomünikasyon, sigortacılık alanlarında veya kurumsal satış tecrübesine sahip olmak geliyor. Başvuru Merkezlerinden istenen diğer yatırım şartları, erişilmek istenen bölge büyüklüğüne göre en az 2 personel istihdam etmeleri, 1 araca sahip olmaları ve ofislerini merkezi bir lokasyonda tercih etmeleri.  Türkkep Başvuru Merkezi açan girişimciler yüzde 30’a varan kâr marjı ile yatırımının geri dönüşünü kısa sürede alabiliyor. Türkkep, Başvuru Merkezlerine know-how, ürün ve hizmet eğitimi, pazarlama desteği, Türkkep Başvuru Merkezi kurumsal web sitesi, performansa göre prim, bölge koruması vs. gibi birçok destek veriyor.

2020’de KEP satışlarında yüzde 50 büyüme yaşandı.

Pandemi döneminde evden çalışma sistemi ile birlikte e-dönüşüm hizmetlerini kullanma oranları oldukça yükseldi. 2020 yılında sadece KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) satışlarında yüzde 50 büyüme yaşandı.  Kağıt ortamında yapılan sözleşmeler ve banka talimatları gibi matbu işlerin temassız ve kağıtsız ortamda online yapılmasının önemi ortaya çıktı. İK yönetiminin ve mali süreçlerin dijital yürütülmesi gerektiğini tüm şirketler bu dönemde kavradı. Geleneksel iş süreçlerinden elektronik iş akışlarına doğru hızlı bir geçiş oldu. Kısa ve orta vadede yapılması planlanan birçok dijital çözüm öne alındı. E-dönüşüm artık yeni dünyanın vazgeçilmez bir parçası. E-dönüşüme yatırım yapan girişimciler de bugünden karlı bir yatırım içine girecek.  E-dönüşüme yönelik Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), e-Yazışma, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Defter ve e-Saklama, e-imza ve KEP Mutabakat çözümleri, KEP İK gibi tüm çözümlerin satışını üstlenen Türkkep Başvuru Merkezleri’nin bugün ve gelecekte de karlı bir yatırım olarak yıldızı parlayacak.

Kısaca KEP (Kayıtlı Elektronik Posta )…

KEP hizmeti her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarını gönderilen biçimde koruyan, alıcının kim olduğunu kesin olarak tespit eden, içeriğin kesinlikle değişmemesini sağlayarak yasal geçerli ve güvenli, kesin delil haline getiren sistem. KEP ile her türlü bildirim, başvuru, dilekçe, ticari taraflar arasında yapılan yazışmalar, ihale, teklif, sözleşme evraklarının paylaşımı, şirketlerin beyannameleri, fatura, hesap özeti, bordro, ihtar, ihbar, talimat gibi gönderileri elektronik ortamda hızlıca gerçekleştirilebiliyor. Alınan ve gönderilen iletiler de KEP posta kutusunda veya ayrıca satın alınabilen saklama alanlarında on yıllar boyunca dijital olarak saklanabiliyor.

Editör: TE Bilişim