Şarkıcı Leman Sam Katarlı bir sürücünün Bahçeşehir’de köpeğe çarpıp kaçmasına ilişkin olarak yaptığı twitter paylaşımında “Soysuz Araplar” ifadelerini kullanmıştı. Sam’ın gönderisi büyük tepki topladı. Şikayetler sonrası Twitter, Sam’ın tweet’ini sildi.

Leman Sam, Türkiye'deki sığınmacılar ile ilgili son dönemdeki olaylar ve basında yer alan haberlere atıfla Twitter hesabından 'ırkçı söylem' içeren bir paylaşım yaptı.

Leman Sam, attığı tweet’te “Yıllar önce bu soysuz Araplar’a tepkili olduğum için uzun süreli linçe maruz kalmıştım, şimdi herkes ne mal olduklarını anladı. Daha bunlar iyi günler, ekmeğe ortak yakında toprağa da ortak olacaklar. Bıçaklamalar, tecavüzler, sonu yağmadır bunun. Hiç şikayet etmeyin, göz göre göre geldi” ifadelerini kullandı.

Sam, paylaşımına gelen tepkilerin ardından şu ifadeleri kullandı: “Tweet’i izlediğim bu video üzerine attım. Çocuklara hayvanlara yeşil alanlara yapılan her türlü hainlikler karşısında, hangi ülke veya ırk olursa olsun tepkim aynıdır. Bu kez katarlı idi. Bir dini ve ırkı hedef almam. İlk kez böyle bir mesaj atmadım. Genelleme yapmam yanlış olabilir.”

Editör: TE Bilişim