Çocuk İhmal ve İstismarını  Önleme Ofisi, 13 farklı şehirde mağdur aile ve çocukların destekçisi olarak faaliyette olan merkezlerdendir.

UCİM bu merkezlerde danışan ailelere ve çocuklara ücretsiz hukuki destek, merkezde çalışan Ruh Sağlığı Uzmanları beraberliğinde danışmanlık ve yönlendirme hizmetleri ile destek olmaktadır. Bu merkezlere bir yenisinin daha eklenmesinin sevincini yaşayan UCİM, 8 Ekim  Cumartesi günü Diyarbakır ofis açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Dr. Bülent Tansel, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Av. Aydın Ak,Travma Derneği Başkanı Ramazan Aydın ve ekibi,Türk PDR Derneği Diyarbakır İl temsilcisi Metin Aydoğdu ve çalışma arkadaşları, Diyarbakır Çocuk İzlem Merkezi Uzm. Psk. Sadık Sun ve çalışma arkadaşları, Yenişehir Rehberlik Araştırma Merkezi psikolojik danışmanlar, TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç ve bir çok iş insanı katıldı. UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ve UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan konuşmalarında Çocuk İhmal ve İstismarı ile mücadelenin önemini vurguladığı açılışta Dr.Bülent Tansel Çocuk  İstismarı hakkında bilgilendirmede bulundu. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim