DEDAŞ’ın kaçak elektrik kullanımını engelleme gerekçesi ile Urfa’nın ilçe ve köylerinde elektrik sayaçlarını direklerin üstüne taşıması çalışması, Suruç’ta tepkiyle karşılandı.

Halk, bu çalışma sonrası sayaçların okunmadan faturalara yazılacağını öne sürüyor.

‘AYDA 500 TL FATURA GELİYOR’

Elektrik sayaçlarını direklerin üzerine çıkarmak isteyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, bugün saat 11.00 sularında çevik kuvvet ve TOMA’larla Suruç ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi’ne geldi. DEDAŞ’ın, elektrik sayaçlarının yerini değiştirerek kafasına göre fatura keseceğini ileri sunan mahalleli, sayaçların taşınmasına engel olmak için toplandı. Çevik kuvvet ekipleri toplananları dağıtmak için tazyikli su ve biber gazı sıktı.

Sayaç taşıma gerginliği devam ederken CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören, mahalleli ile birlikte DEDAŞ müdahalesine tepki gösterdi. Suruç’ta yapılan adaletsizliği duyurmak istediklerini belirten Gören, “Burası Rusya, Ukrayna değil, burası Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi’dir. Şu an burada mağdur halkımızı görüyorsunuz. Hangi çağda yaşıyoruz ki, burada elektrik sayaçları direklerin üzerine çıkarılıyor. Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde millet doğal gazı konuşurken bizler ne yazık ki, trafolara sayaçların çıkarılmasını tartışıyoruz” ifadelerini kullandı. Gören’in konuşma yaptığı sırada mahalleliler ayda 5000 TL fatura geldiğini belirterek DEDAŞ yetkililerine tepki gösterdi.

‘DEDAŞ KOLLUK KUVVETLERİYLE KAPI KAPI DOLAŞIYOR’

Faturaların yüksek geldiğini söyleyen Gören, “Bir taşeron firma Ramazan ayında kolluk kuvvetlerini arkasına takmış kapı kapı dolaşıyor yazık değil mi?” diye konuştu. Saldırı sonrası bilgi veren Gören, DEDAŞ ile yapılan görüşme ve temaslardan sonuç alınamadığını ve Urfa’nın bütün ilçe ve köylerinde aynı sorunun devam ettiğini belirtti. Müdahale sırasında bir kadının gazdan etkilendiğini belirtti.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, TOMA’lı müdahaleye tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından biber gazından etkilenenlerin görüntüsünü paylaşarak “DEDAŞ, Suruç ilçemizde elektrik saatlerini dışarıda direklere çıkartmak istiyor fakat yurttaşlar usulsüz fatura kesimi yapan DEDAŞ’ın bu tutumdan dolayı saatlerini inceleyemeyecek. Ramazan ayında insanların üstüne gaz ve su sıkılıyor" ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Editör: TE Bilişim