Diyarbakır Esnaf  ve Sanatkarlar Odalar Birliği (DESOB) Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi’ni açtı. Açılışa Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç, Borsa Başkanı Engin Yeşil, OSB Başkanı Mustafa Fiden, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’ın yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Açılış programında konuşan Karaloğluşunları belirti:

“Kasım’da bu salonda bir konuşma yapmıştım. Konuşmamda şöyle bir cümle kullandım, “Türkiye’de işsizliğin ana sebeplerinden bir tanesi mesleksizliktir. İkincisi iş beğenmemezliktir” Sen misin bunu söyleyen. Haftalarca, günlerce televizyonlarda hükümeti eleştirmek isteyenler, vay zaten sen anlamıyorsun işsizin halinden. Kardeşim ben ne demişim. Mesleksizlik işsizliğin bir kaynağı o zaman biz işsizimize meslek öğretirsek kolay iş bulmasını sağlarız. Bu ülkede problem değil mi, bu problem değil diyen var mı?. O gün bu salonda yaptığım konuşmada mesleki eğitim merkezlerinde devam eden öğrenci sayımız 1200’dü. O gün seferberlik başlatıyoruz dedik, bugünkü rakam 3600. 3 kat artırmışız. Değerli arkadaşlar benim derdim var. Ben bu kentin valisiyim, liderlik yapmaya çalışıyorum. Bu kentin işsizlik problemini çözmeyi dert ediniyorum. İşsizliği çözmenin yollarından bir tanesi onları meslek sahibi yapmaktır. Meslek sahibi yapmadan işsizimize iş bulmada zorlanırız. Her gün bunu farklı yerlere çeken o televizyonlar mesleği olmayan kaç kişiyi istihdam etti. Allah rızası için bunu yapmayın arkadaşlar. Mesleki eğitim Türkiye’nin en büyük problemidir.”

Aşı çalışmalarına da değinen Vali Karaloğlu, “Pandeminin sonlarına doğru gidiyoruz. Çok ciddi bir aşı kampanyası var. Günlük aşı sayısı 1.5 milyona yaklaştı. Emeği geçen herkesten Allahtan razı olsun. Ama Diyarbakır’da aşı konusunda diğer illere göre gerideyiz. Bildiğiniz gibi aşı 35 yaşa kadar indi, sigortası olan herkese aşı yapılıyor. Aşı sorunumuzu çözüp, kucaklaşabileceğimiz günlere dönmeliyiz. Herkesin buna destek vermesini bekliyorum. Bu gayrete bizde destek olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim