Başkale’nin Gedikbaşı, Albayrak ve Güzeldere mahalleri ile Özalp'ın Sarıköy, Kaşıkara ve Yünkuşak mahalleleri selden etkilendi.

Başkale ilçesine bağlı Gedikbaşı ve Albayrak mahallelerinde sele kapılan çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu. Koyunları yayladan indiren iki çobanın sel sularına kapılarak kaybolduğu bildiriliyor.

Özalp ilçesinde de öğle saatlerinde başlayan sağanak ve dolu, Sarıköy, Kaşıkara ve Yünkuşak mahallelerinde sele neden oldu.

Sel mahallelerdeki ekili tarım arazilerine zarar verdi, bazı evleri su bastı.

Traktörle selden etkilenen bölgeye gitmeye çalışan Sarıköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Zengin ve beraberindekiler, yolun kapanması nedeniyle mahsur kaldı.

Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen Özalp Belediyesi ekipleri, yolda çalışma yaparak mahsur kalanları kurtardı.

Zengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede bulunduğu sırada sel haberini alınca mahalleye dönmek için yola çıktığını söyledi.

Üç Evler mezrasında taşkının olduğu yolu traktörle geçmeye çalıştıklarını belirten Zengin, "Traktörle biraz ilerleyince sel traktörü götürmeye başladı. Biz de mahsur kaldık. Belediye ekipleri yetişmese sel sularına kapılabilirdik" dedi.

Van-Hakkari karayolu açıldı

Van-Hakkari karayolunun Güzeldere mevkisinde sağanak, bir süre sonra sele dönüştü. Yüksek kesimlerden sel sularıyla gelen taş ve toprak yığınları Van-Hakkari karayolunu ulaşıma kapattı.

Bu nedenle Van, Başkale ve Hakkari istikametine giden onlarca araç yolda kaldı. Bir minibüste mahsur kalan vatandaşlar ise çevredekilerin yardımıyla bulundukları araçtan çıkartıldı.

Durumun haber verilmesiyle bölgeye yönlendirilen Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, 2 saatlik çalışmayla yolu ulaşıma açtı.

Editör: TE Bilişim