Güneydoğu Ekspres- Diyarbakır'da, çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden 3 ailenin, dün HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi bugün de sürüyor. Dün sabah saatlerinde Çetinkaya ailesi, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelip, oğulları Süleyman Çetinkaya'nın HDP'lilerce Suriye'ye kaçırıldığını iddia ederek, oturma eylemi başlattı.

Çetinkaya ailesinin eylemi sürerken, 4 yıl önce 10 yaşında olan oğlu Azad'ın dağa kaçırıldığını iddia eden Remziye Akkoyun ile oğlu Mustafa Biçer'in (18), kaçırıldığını öne süren Ayşegül Biçer (35) de oturma eylemi başlattı.


Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, HDP önünde oturma eylemi yapan ailelere destek için partililer ile birlikte HDP il binası önüne geldi. Vatan Partililer, HDP binasının merdivenleri üzerinde açıklama yapmak isteyince gerginlik çıktı. Kapının önünde açıklama yapılmasına izin vermeyen HDP’liler ile Vatan Partililer arasında arbede yaşandı. Araya polisin girmesi ile gerginlik sona ererken, Vatan Partililer, binanın karşısındaki sokakta açıklama yaptı.

HDP önünde açıklama yapan Meltem Ayvalı, bütün kadın dernekleri ve örgütlerinin HDP önüne gelmesi için çağrı yaptı. 

Editör: TE Bilişim