DİYARBAKIR Yerel Medya Derneği (DİYMED) üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle derneğin eğitim ve kültür merkezinde düzenlenen yemekli toplantıda bir araya gelerek, sorunları görüştü. Yapılacak etkinlikler konusunda da fikir alışverişinde bulunan üyeler, doyasıya eğlenme fırsatı da buldu.

DİYMED’in merkez Kayapınar  ilçesindeki Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yemekli toplantıya, yönetim kurulu ve üyeler  ile aileleri katıldı. Sıcak bir ortamda geçen gecede konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Kaplan, derneğin sıkıntılı süreci geride bıraktığını ve ileriye yönelik çalışmalarına hız verdiğini söyledi.

Öncelikli hedeflerinin üyelerinin sorunlarına çözüm üretmek ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak olduğunu belirten Başkan Kaplan, şöyle konuştu:

“Derneğimiz bünyesinde yazılı, görsel ve işitsel medya alanında çalışan arkadaşlarımız bulunuyor. Dernek merkezimizde üyelerimize yönelik birçok alanda eğitim programları gerçekleştireceğiz. Ayrıca Diyarbakır’ın tarihi, kültürü, turizmi, gastronomisi ve gelenek göreneklerini yansıtan programların yanı sıra, güncel konuları da yayın kuruluşlarımızda gündemde tutacağız.”

Zor koşullarda çalışıyoruz

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Akkar da, tüm gazetecilerin çok zor şartlarda ve koşullarda mesleğini icra ettiğine dikkat çekerek, “Maalesef birçok arkadaşımız emeğinin karşılığını dahi alamamaktadır. Özellikle yerel medya kuruluşlarımız ayakta kalabilmek için büyük mücadeleler veriyor. Bu zor günleri atlatabilmek için dayanışma içinde hareket etmeliyiz. Derneğimiz bu nedenle çok önemlidir. Bu çatı altında kollektif çalışarak güzel şeyler ortaya koyacağımıza inanıyorum” dedi.

Daha sonra üyeler, sorun ve önerilerini dile getirdi. DİYMED Genel Sekreteri Nermin Zengin, Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Boztepe ve Mehmet Dalgıç üye kartlarını dağıttı. Gece, Sayman Aytekin Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ferat Mehmetoğlu’nun bağlama ve cura ile verdiği mini konserle son buldu. 

Editör: TE Bilişim