DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Halid Bin Velid Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'da kalan üç öğrenci,  yemek fiyatlarında yapılan artışları protesto ettikleri için, yurttan atıldı iddiası. Bütünleme sınavlarının olduğu süreçte atıldığı öne sürülen öğrencilerden Mehmet Can Eşkin ile Müslüm Urdun, yaşadıkları süreci anlattı. 

Yurttan atılan öğrencilerden Mehmet Can Eşkin, yemek fiyatlarına getirilen zamla öğrencilere verilen yemek kartına aktarılan paraya getirilen zamların bir birini tutmaması üzerine durumu protesto ettiklerini iddia etti. Yurtta olduğu sırada öğrencilerin eylem başlatmasıyla kendisinin de dahil olduğunu söyleyen Eşkin yaşananlara ilişkin şunları öne sürdü: “Birkaç dakika geçtikten sonra, yurt müdürü yanımıza gelerek bizi tehdit etti”

Bir gün sonra yurt müdürü tarafından ifadeye çağrıldıklarını ve yazılı ifade verdiklerini iddia eden Eşkin, sonrasında ise kendilerine gönderilen tebligatla süresiz yurttan atıldıklarını öğrendiğini söyledi.

Maddi durumlarının iyi olmadığını ve çalışarak okul ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıkları belirten Eşkin, bazı arkadaşlarının katı atık topladığını, bazılarının sebze halinde çalıştığını söyleyerek, “Zaten verdikleri bursun yetersiz olduğu yetmezmiş gibi birde bizleri yemek fiyatlarıyla ezmeye çalışıyorlar” dedi. Eşkin, karara itiraz ettiğini sonuç alamaması halinde de suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

 'EŞYALARIMIZI BİLE TOPLAYAMADIK'

 Aynı gerekçe ile yurttan süresiz şekilde uzaklaştırılan Müslüm Urdun ise yaptıkları protestonun haklı olduğunu aktardı. “Bizi süresiz yurttan çıkardılar. Çıkmamız için de 15 dakika zaman tanıdılar. Eşyalarımızı, 15 dakika içerisinde toparlayamadık bile. Arkadaşlarımız bize sonradan eşyalarımızı getirdi” diye konuştu. Urdun, “Yurttan süresiz atıldığımız için bursumuzun da iptali yapıldı. Ne ev tutabilme gücüm var ne de başka bir şey. Müdür politik yaklaşımlar sergiledi” dedi. (M.A)

Editör: TE Bilişim