Diyarbakır’ın Merkez Yenişehir ilçesinde,İçişleri Bakanlığınca kontrollü normalleşme sürecinde salgınla mücadele tedbirlerine uyumun sağlanması amacıyla başlatılan “Dinamik Denetim Modeli” restoran, lokanta kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme-içme gibi umuma açık iş yeri/işletmeleri kapsayan denetim faaliyeti devam ediyor.

Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri yapmış oldukları denetimlerde İşletmelerde Covid-19 tedbirlerini titizlikle gözden geçirerek hijyen, gramaj, ürün etiketi, ruhsat ile çalışanların maske ve mesafe kuralına uyup uymadıklarını kontrol etti.

İlçede yapılan denetimler ile ilgili olarak Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini pandemi kurallarına uygun bir şekilde sürdürmelerine önem verdiklerini belirterek, vatandaşların sağlıklı ürünler tüketebilmesi amacıyla denetimlerin periyodik olarak devam ettiğini söyledi. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederek, “İlçe esnafımızın ve vatandaşlarımızın genel anlamda kurallara riayet ettiğini görmek memnuniyet verici. Duyarlılıklarından dolayı tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu zorlu süreci inşallah hep birlikte atlatacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim