HABER MERKEZİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) 10’uncu Olağan Genel Kurulu, Alanya’da yapıldı. Yılmaz Karaca’nın yeniden Genel Başkanlığa seçildiği genel kurul sonrası yapılan görev dağılımında, Genel Başkan Yardımcılığına, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Mehmet Mucahit Ceylan getirildi.

Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 10’uncu Olağan Genel Kurulu, Cumartesi günü Antalya’nın Alanya ilçesindeki bir otelde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı'nı Erdoğan Kahya’nın yaptığı genel kurulda, seçime tek listeyle giren mevcut Genel Başkan Yılmaz Karaca, yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

‘YEREL GAZETE SAYISI 1850’DEN 900’LERE İNDİ’

Genel kurulda konuşan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, son dönemde yerel basının bitirilmesinin hedeflendiğini ve yerel gazete sayısının 1850'den 900'lere indiğini söyledi. Yerel gazete çalışanlarının büyük bölümünün asgari ücret bile alamadığı bir ortamın yaratıldığına vurgu yapan Karaca, bu gidişe dur demek için her türlü mücadeleyi verdiklerini belirterek sorunların çözümü için her zaman birlik ve beraberlikten yana olduklarını ifade etti.

GGC BAŞKANI CEYLAN, GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Genel kurul sonrasında, Genel Başkan Yılmaz Karaca başkanlığında toplanan TGF Yönetim Kurulunda görev dağılımı yapıldı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Mucahit Ceylan’ın TGF Genel Başkan Yardımcılığına getirildiği toplantıda, yönetim şu şekilde belirlendi:

Yılmaz Karaca - Genel Başkan

Cafer Esendemir - Genel Başkanvekili

Mehmet Mucahit Ceylan - Genel Başkan Yardımcısı

Levent Altun - Genel Başkan Yardımcısı

Cemal İncesoyluer - Genel Başkan yardımcısı

Rüstem Kaya Tepe - Genel Başkan Yardımcısı

Necmi Işıksal - Genel Başkan Yardımcısı

Mehmet Aydın - Genel Başkan Yardımcısı

Bayram Ekici - Genel Sekreter

Ercihan Çakmak - Genel Sekreter Yardımcısı

Semra Şener - Genel Sekreter Yardımcısı

Derya Akbıyık - Mali Sekreter

İlker Ülker - Yönetim Kurulu Üyesi

Sezai Matur - Yönetim Kurulu Üyesi

İbrahim Akkaya - Yönetim Kurulu Üyesi

Reşat Akkar - Yönetim Kurulu Üyesi

Editör: TE Bilişim