Diyarbakır’da günlük Kovid-19 vaka sayısı 2 binleri aşarken, hastanelere yapılan başvurularda testi pozitif çıkan binlerce kişi, karantinaya alınıyor. Karantina kararları, kent merkezinde evler ile kırsal kesimde ise mahallelerle sınırlı tutuluyor. Sur ilçesine bağlı 8 bin nüfuslu İskenderpaşa Mahallesi’nde de 80’e yakın ev için karantina uygulanıyor. Yoksul olan ve günü birlik işlerde çalışan yurttaşların, karantina sürecinde yiyecek ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı belirtildi.

 YOKSUL AİLELER

İskenderpaşa Mahallesi Muhtarı Ali Ürün, koronaya yakalananların sayısının son bir buçuk ayda arttığını belirterek, şu anda mahallelerinde 80’e yakın hanenin karantinada olduğunu ve bunların yoksul aileler olduğunu söyledi. Ürün, ailelerden bazılarının ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkmak zorunda kaldıklarını da kaydetti. 

 YARDIM YOK

 Kahvede, fırında, lokanta ve benzeri yerlerde günlük yevmiye ile çalışan bu insanların mağdur olduğunu kaydeden Ürün, karantinadaki yurttaşlar, yardım eden kimsenin olmadığını söyledi. Karantinada olan evlere yardım yapılması çağrısında bulunan Ürün, “Valilik, kaymakam ya da belediyenin karantinada olanlara her gün bir koli yiyecek ve ayrıca ekmek yardımı yapması gerekiyor. Yevmiyeyle geçinen ailelerle de konuştum. İnsanlar, ‘20 ya da 14 gün evde oturduğumuz zaman kim bize ekmek getirecek?’ diye soruyor. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ama maalesef yetmiyor” dedi.

 AŞI ÇAĞRISI

 Mahalle sakinlerine aşı yapmaları için çağrıda bulunan Ürün, hastalıktan korunmak için aşının yapılması gerektiğini söyledi. (M.A)

Editör: TE Bilişim