Değerli dostlar bu hafta takımlarımızın Çekilen Grup kuraları hakkında görüşlerimize değinip, yazımızı gönderdiğimiz Pazartesi sabahına kadar ki transferleri ve bundan sonra olması gerekenleri yorumlaya çalışacağız

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var ki “FUTBOL SAHADA OYNANIR” (Öyle Umut ediyoruz) hemen eyvah yandık veya tam bize göre grup söylemleri açıkçası hep yanıltıcı olmuştur, bunun örnekleri de çoktur.

Amedspor ile başlarsak;

Grubu 2. Lig’de olduğu tüm sezonlar içinde en zor ve sıkıntılı grup (Tabi kağıt üstünde) görünüyor.

Takım burada doğru hamleleri yerinde yapar, kolej havası görüntüsünde olur, disiplin tam sağlanıp maddi problemlerde olmazsa taraftarın da desteğiyle bu zorlu görünen grupta önemli başarılar yakalar.

Unutmamak gerekli bazen zorlu gruplar o takımı ve oyuncuları havaya sokar ve bir seri yakalamanıza etki eder.

Tabi ki bunlar yukarıda yazdıklarımla doğru orantıda gitmeli. Yoksa hiç düşünmek bile istemiyorum.

Diyarbakır FK’ya gelirsek;

Takımımız doğru transfer adımları atıp takımın havasını yakalamasını sağlayarak, mücadele eden iyi bir ekip görüntüsü ile bu gruptan direk çıkacak ilk takımdır.

Saha da vereceğin mücadele ve gücünü rakiplerine belli etmen ile yakalayacağın bir seri seni alıp götürür bu grupta. Yeter ki gücünün farkına varsın...

Yapılan transferlere gelirsek;

Yazının başında da belirttiğim gibi Pazartesi sabahına kadar açıklanan resmî açıklamalara ve duyumlara göre yorumlarsak, öncelikle şunu bilmek gerek transferler yapılacaksa önce hoca ile anlaşılır, iç transfer bitirilir, sonra ona göre dış transferde adımlar atılır.

Amedspor’da iç transfer anlamında netleşen ve açıklanan bir isim yok, ama biz tahmin yürütürsek 6-8 kişi arasında oyuncunun kalacağını düşünüyoruz.

Takımın yapısı, kalacak isimleri ve zorlu grubu düşününce zaten çok geç kalmış bir seçimin sonuncunda en az 10 iyi transfer yapılması gerekliliği ortada…

Tabi yeni yönetimin altyapı için ne düşündüğünü bilmemek kaydıyla 10 sayısı olmazsa olmazdır, düşmez ama artabilir.

Diyarbakır FK takımına gelirsek;

Atılan adımlar ve şu ana kadar ki transferler nokta transfer olarak görünürken, her sezon çok fazla oyuncu sirkülasyonunun devam etmesi bir türlü devamlılığı sağlayamamak maalesef bu kadar imkana rağmen gerçekleşmeyen üst lig  hayalinin en büyük olumsuz olgusudur, artık bunu ezberledik. 

Bu yıl tecrübeli-istekli yönetim, istikrar, disiplin, destek ve sabır ile ben özellikle grubu da düşününce bu sene niye olmasın diyorum.

İki takımın antrenörlerine değinmediniz derseniz;

SUSMA HAKKIMI KULLANMAK ve haksız çıkarım inşallah deyip bu soruyu da kapatıyorum.

Değerli dostlar işin özü ile yazımızı tamamlayalım,

Kurtuluş nedir biliyor musunuz?

Ne zaman ki yeni sezonda bunu transfer edelim, şunu kaçırmayalım, bu bizi uçurur yerine ALTYAPIMIZDAN sağ bek için Ali’yi, sol açık için Ahmet’i, orta saha için Mehmet’i hemen kullanıp bu yıl verim almaya başlamalıyıza dönersek, İl, Bölge ve Ülke futbolunun büyük bir negatif yanı pozitife döner.

Yoksa her sezon aynı senaryo döner durur... (Bakın burada ilk zamanlar hep altyapı olsun denilmiyor doğru bir planlama ve yapılanmayla her yıl 1 veya 2 doğru genç takviyesi ile MADDİ-MANEVİ kazanç sağlarız)

Başka bir yazıda görüşmek üzere,

Esen Kalın Spor’la Kalın.